F.C. København forlænger med Zanka

Zanka kom til FCK som 17-årig fra B93, og efter et ophold i PSV Eindhoven fra 2012 til 2014 har han de seneste to sæsoner været fast mand i midterforsvaret:

- Vi mener, at Zanka er en forsvarsspiller med internationalt niveau, som har en vigtig rolle på vores hold som en af lederne. Det har han vist både i Superligaen og vores kampe i Europa. Ikke mindst i vores seneste Champions League-kamp mod FC Porto, hvor han var meget stærk. Forlængelsen her giver alle parter arbejdsro, og vi arbejder stadig med en plan om, at han skal sælges til sommer, men ingen ønsker, at det skal blive en stresset proces, så derfor er det godt for alle, at vi nu har ro omkring det. Vi er glade for, at Zanka også kan se ideen i at forlænge aftalen, og at han kan bidrage mindst et år endnu som FCK'er, siger manager Ståle Solbakken.

Mathias Zanka Jørgensen fik sin debut for FCK helt tilbage i september 2007, bare 17 år gammel, og har i alt spillet 242 kampe for klubben:

- Jeg har haft det supergodt i FCK og København, siden jeg vendte tilbage fra Holland for to år siden. Vi har igen opbygget en meget stærk stab og et meget stærkt hold, som jeg er glad for at være en del af. For mig har det været vigtigt, at der nu er ro på omkring min fremtid, og det er også vigtigt for mig, at klubben får mulighed for at tjene nogle penge på mig, når jeg en dag skal videre. De har været med at udvikle mig til at være en endnu bedre spiller, de har vist mig stor tillid, og FCK er min klub. Det tilgodeser vi med den her nye aftale. Jeg ser meget frem til at fortsætte som en del af den her fantastiske gruppe og ser frem til de udfordringer, der er foran os, siger Mathias Zanka Jørgensen, der mandag også blev udtaget til det danske A-landshold igen.


FAKTA:
Navn: Mathias Zanka Jørgensen
Født: 23.4.1990
Position: Central forsvar
Kampe for FCK: 242
Tidligere klubber: B93, FCK og PSV Eindhoven
Landskampe: 6 A-landskampe og 19 U-landskampe