F.C. København har overtaget

F.C. København har overtaget

F.C. KØBENHAVN VS BRØNDBY IF 
F.C. København og Brøndby IF har mødt hinanden 75 gange i Alka Superligaen, F.C. København har vundet 37 gange, 17 kampe er endt uden vinder og 21 gange har Brøndby IF vundet. Målscoren i de 75 kampe er 104-86. 

Når det drejer sig om Alka Superligakampe mellem F.C. København og Brøndby IF på Brøndby Stadion er tallene lidt mere lige. 14 gange har F.C. København vundet, 14 gange har Brøndby IF og otte gange er det endt i en pointdeling. 

F.C. KØBENHAVNS SÆSON 
Efter seks runder af Alka Superligaen er F.C. København stadig ubesejret, og efter fire sejre og to uafgjorte er der indsat 14 point på kontoen. Det placerer F.C. København på 2. pladsen i Superligaen med samme pointantal som Brøndby IF, men søndagens værter snupper 1.pladsen på en bedre målscore, nok specielt takket være 7-0 sejren over AGF i sidste uge. 

F.C. København har indtil videre besejret Lyngby BK (3-0), Esbjerg fB (4-0), FC Nordsjælland (4-0) og FC Midtjylland (3-1). De to uafgjorte kampe har været mod SønderjyskE (1-1) og AaB (1-1). 

I de første seks runder har F.C. København scoret 16 mål. Seks af dem er scoret før pausen, og de resterende 10 er så sat ind i 2. halvleg. Målscoringen er fordelt på en lang række spillere, men flest træffere er sat ind af Kasper Kusk (3 mål) og Benjamin Verbic, begge har scoret tre mål. Herefter følger Rasmus Falk (2 mål), Thomas Delaney (2 mål), Youssef Toutouh (2 mål), Andrija Pavlovic (1 mål), Andreas Cornelius (1 mål) og Erik Johansson (1 mål). Tælles målene sammen, vinder kan ud af, at der mangler et mål – men det mangler ikke, det er bare et selvmål af Dahlin fra FC Midtjylland. 

F.C. København varmede op til søndagens derby med en svær udekamp mod APOEL FC, stik mod spil og chancer kom APOEL FC foran 1-0 i 2. halvleg, men Santander sikrede F.C. København 1-1 med et pragtmål, og skød dermed F.C. København i gruppespillet i UEFA Champions League. Her skal F.C. København møde Leicester City FC, FC Porto og Club Brugge KV. 

FACTS, DE TRE SUPERLIGAKAMPE MOD BRØNDBY IF I SIDSTE SÆSON: 
17. april 2016, F.C. København 2-0 Brøndby IF 
1-0 Nicolai Jørgensen (straffe, 39’), 2-0 Nicolai Jørgensen (73’)
 29.178 tilskuere, dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen 

8. november 2015, Brøndby IF 0-0 F.C. København 
25.102 tilskuere, dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen 

27. september 2015, Brøndby IF 1-0 F.C. København 
1-0 Martin Albrechtsen (78’)
22.281 tilskuere, dommer Jakob Kehlet 

Ud over de tre kampe i Superligaen, mødte F.C. København også Brøndby IF semifinalerne i DBU Pokalen. Det første opgør blev spillet i Telia Parken, Pukki bragte Brøndby IF foran, men Delaney sikrede F.C. København uafgjort 1-1. 14 dage senere var der returkamp i Brøndby, og her scorede Nicolai Jørgensen kampens eneste mål – et mål der sendte F.C. København i finalen mod AGF.








BRØNDBY IF’s SÆSON 
Brøndby IF har fået en god start på sæsonen, og ligger som bekendt side om side med F.C. København i toppen af ligaen, dog har Brøndby IF en målscore der er fire mål bedre. F.C. København og Brøndby IF har begge 14 point, og det samme har Randers FC faktisk efter sejren fredag aften over Silkeborg IF. AaB ligger på 4. pladsen med 12 point. 

Brøndby IF's fire sejre har været over Esbjerg fB (4-0), Silkeborg IF (2-0), SønderjyskE (4-0) og AGF (7-0), mens de to uafgjorte kampe har været mod AC Horsens (2-2) og FC Midtjylland (3-3). 

Brøndby IF har i de seks første Alka Superligaopgør scoret 22 kamp, og Teemu Pukki har været Brøndby IF’s farligste mand med otte scoringer. De øvrige mål er scoret af Andrew Hjulsager (5), Kamil Wilczek (4), Frederik Holst (2), Hany Mukhtar (1) og Hjörtur Hermannsson (1). Derudover har Brøndby IF nydt godt af et enkelt selvmål, det er scoret af Niklas Backman fra AGF. 

Brøndby IF’s europæiske sæson sluttede i torsdags. Det første kamp ude mod Panathinaikos FC var endt 0-3, og da returkampen endte 1-1, var det grækerne der – på bekostning af Brøndby IF – kom i gruppespillet i Europa League. Brøndby IF havde inden nederlaget til Panathinaikos FC elimineret Valur, Hibernian FC og Hertha BSC Berlin.

>> Spil på kampen med F.C. Københavns officielle bettingpartner Unibet