Italiensk dommer onsdag aften

Italiensk dommer onsdag aften

OM DOMMERNE
Onsdagens dommer er italienske Gianluca Rocchi, og det er lige før Rocchi – i lighed med sidste uges dommer, Pavel Kralovec – får lov til at fejre sin fødselsdag på kampdatoen. Gianluca Rocchi kommer dog til at vente til efter midnat, og her vil han så kunne fejre sin 43 års fødselsdag.

Gianluca Rocchi er katogoriseret i ELITE-kategorien, og er dermed at finde i UEFAs højeste lag af dommere. At Rocchi er helt deroppe ses også på hans CV, for i sidste sæson dømte ham blandt andet tre puljekampe samt en 1/8-finale og 1/4-finalen mellem Wolfsburg og Real Madrid.

Gianluca Rocchi har en gang tidligere dømt F.C. København i de europæiske turneringer. Det var i august 2010, hvor F.C. København ude tabte 1-2 til Rosenborg BK, men eftersom F.C. København ugen efter vandt 1-0 i Telia Parken, var det F.C. København der gik videre til gruppespillet i UEFA Champions League.

Ud over den enlige FCK-kamp har Rocchi fire gange tidligere dømt APOEL FC i Europa, hans seneste kamp med APOEL FC var i november 2014, hvor Barcelona vandt med 4-0 på Cypern.

Linjedommere: Gianluca Cariolato og Filippo Meli
mållinjedommere: Davide Massa og Daniele Doveri
4. dommer: Riccardo Di Fiore

Alle dommere er fra Italien.







KARANTÆNE-INFORMATION
Rasmus Falk fik som den eneste FCK’et et gult kort i 1-0-sejren over APOEL FC i sidste uge. Dermed er F.C. København totale korthøst i de europæiske kampe oppe på fem gule kort, Andreas Cornelius har fået to gule kort – og de resterende tre gule kort er fordelt på Benjamin Verbic, William Kvist og Rasmus Falk.

Dermed har F.C. København ingen spillere i karantæne mod APOEL FC.

Alle gule kort nulstilles inden gruppespillet, derfor vil ingen FCK’ere – reelt kun relevant for Andreas Cornelius – kunne komme i karantæne i gruppespillet, hvis der uddeles et gult kort onsdag aften. Skulle der falde et rødt kort, skal der afsones en eller flere karantænedage.

EUROPÆISKE FACTS
F.C. København er nu oppe på 161 kampe i de europæiske turneringer. F.C. København har stået som sejrherre i 67 af kampene, 36 kampe er sluttet uafgjort og 58 gange har modstanderen snuppet sejren. Målscoren er 234-202 i F.C. Københavns favør.

F.C. København er den danske klub med flest europæiske kampe. F.C. Københavns 161 kampe er fire mere end hvad Brøndby IF har på 2. pladsen. OB er nummer tre på listen med 99 europæiske kampe.

Efter F.C. København sejr i den første opgør mod APOEL FC, er de danske holds statistik mod hold fra Cypern lig med fem sejre, tre uafgjorte og tre nederlag.

F.C. Københavns 14 europæiske mål i denne sæson er fordelt på syv hovedstød (et af dem et nordirsk selvmål), fire mål scoret med højrefoden og tre med venstrefoden.

De 14 europæiske mål er fordelt 8-6 på 1. og 2. halvleg.

F.C. Københavns 14 mål er fordelt på tre scoringer fra det lille målfelt, 10 er sparket eller headet ind fra straffesparksfeltet og et enkelt er sat ind fra en position uden for feltet (Gregus på frispark).

OM CHAMPIONS LEAGUE
Der udestår kun et svar i F.C. Københavns europæiske kvalifikationskampe i denne sæson, og det er svaret på om F.C. København skal deltage i gruppespillet i UEFA Champions League eller i UEFA Europa League.

Sejr til F.C. København eller uafgjort betyder UEFA Champions League, nederlag på to eller flere mål betyder UEFA Europa League. Ender kampen 1-0 til APOEL FC er det forlænget spilletid – og alle øvrige et-måls nederlag vil sende F.C. København i Champions League.

Lodtrækningen til gruppespillet i UEFA Champions League finder sted torsdag den 25. august klokken 18:00, mens lodtrækningen til UEFA Europa League finder sted fredag den 26. august klokken 13:00.

>> Spil på kampen med F.C. Københavns officielle bettingpartner Unibet