Stats og facts før kampen i Haderslev

VIGTIG (STATISTISK) VIDEN
Da Kasper Kusk scorede til 4-0 i sidste rundens kamp mod FC Nordsjælland, scorede han samtidig FCK-mål nummer 500 under Ståle Solbakken i Superligaen. Målet blev for øvrigt scoret i Ståle Solbakkens kamp nummer 275 som Superligatræner – og hjembragte sejr nummer 175 (59 uafgjorte, 41 nederlag). I de 275 kampe har F.C. København lukket 222 mål ind.

Den spiller med flest mål i de indbyrdes Superligakampe mellem F.C. København og SønderjyskE er Dame N’Doye. Han har scoret ni mål i Superligakampene mod SønderjyskE.

Brandur Olsen er den yngste målscorer i en Superligakamp mellem F.C. København og SønderjyskE. Brandur var 19 år og 163 dage gammel, da han den 31. maj 2016 scorede i en 2-1 sejr over SønderjyskE. F.C. København vandt kampen 2-1, Steve de Ridder scorede til 1-0, Brandur øgede til 2-0 inden Marvin Pourié reducerede for SønderjyskE.

Der er scoret 88 mål i Superligakampene mellem F.C. København og SønderjyskE. De er næsten ligeligt fordelt, for der er scoret 43 mål i 1. halvleg og 45 mål i 2. halvleg.

Syv af de 88 Superligamål er scoret i 90. minut (inklusiv tillægstiden). De 7 mål svarer til 8% af målene.

Den spiller der har optrådt i flest Superligakampe mellem F.C. København og SønderjyskE er Thomas Delaney. 17 gange har Delaney været med i disse Superligaopgør, det er en kamp mere end César Santin og Mathias ’Zanka’ Jørgensen. Santin har dog spillet flest Superligaminutter – brasilianeren er noteret for 1.146 minutter mod SønderjyskE, her har Delaney 994 minutter og Zanka 873 minutter.

Der er scoret fem selvmål i Superligakampene mellem F.C. København og SønderjyskE, og alle fem er lavet af sønderjyske spillere: Jacob Stolberg, Anders Østli (2), Michael Christensen og Lasse Vibe.

Der er uddelt tre røde kort i Superligakampene mellem F.C. København og SønderjyskE. Claudemir har fået rødt kort for F.C. København, mens de røde kort til SønderjyskE er gået til Daniel Jensen og Nicolaj Madsen (endda i samme kamp).

Der er sparket fem straffespark i Superligakampene mellem F.C. København og SønderjyskE. Jacob Laursen har misbrugt for FCK på Jesper Mortensen, Rasmus G. Hansen har scoret to gange på Johan Wiland, Nicolai Jørgensen har scoret på Marin Skender og senest har Johan Absalonsen scoret på Stephan Andersen.

Spillere der kan runde et jubilæum for spillede Superligakampe: Stephan Andersen (pt. 249) og Christoffer Remmer (pt. 49).

F.C. København kan vinde den 6. Superligakamp i træk. Klubrekorden er ni sejre i træk, mens Superligarekorden er 12 sejre i træk.

DATOEN 7. AUGUST
F.C. København har spillet tre Superligakampen på datoen 7. august. I 2004 førte F.C. København 2-0 ved pausen på udebane mod Viborg FF, men viborgenserne leverede noget af et comeback og vandt 3-2.

I 2005 bragte Peter Ijeh F.C. København foran 1-0 mod AGF, men Kasper Kure sikrede aarhusianerne 1-1.

Den seneste kamp den 7. august endte med en sejr. Det var på udebane mod HB Køge, og her scorede Pape Pate Diouf, César Santin, Morten Nordstrand og Claudemir målene i F.C. Københavns 4-2 sejr.

OM DOMMERNE
Søndagens dommer er den 39-årige Michael Tykgaard. Han har indtil videre dømt 111 Superligakampe, og her er 44 vundet af hjemmeholdet, 36 er sluttet uafgjort og 31 gange har udeholdet vundet.

Michael Tykgaard har dømt F.C. København 18 gange i Superligaen. Ni af de 18 Superligakampe er vundet, seks er endt uafgjort og tre kampe er tabt. Målscoren i de 18 kampe er 26-13.

To gange tidligere har Michael Tykgaard dømt F.C. København mod SønderjyskE i Alka Superligaen. Første gang var i Telia Parken i maj 2011, her sørgede Thomas Kristensen og Dame N’Doye for en 2-0 føring var pausen. I 2. halvleg slog Dame N’Doye til igen, og sikrede dermed F.C. København en 3-0 sejr.

Den anden gang Tykgaard dømte F.C. København mod SønderjyskE i Superligaen var i juli 2012 på Haderslev Fodboldstadion. Eyjolfur Hedinsson bragte SønderjyskE foran 1-0 efter 25 minutter, men Mustafa 'Mos' Abdellaoue scorede seks minutter senere til 1-1, kampens slutresultat.

Linjedommere: Daniel R. Krogstrup Nørgaard og Elvis Boric
4. dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt