Ugen der gik

Ugen der gik

FCK.DK bringer hver uge en oversigt over nyheder og notitser, der ikke blev plads til i ugens løb.

Pas på passet!

Som mange vil vide, kom Andrija Pavlovic ikke med til Crusaders-kampen i Belfast, da han ikke nåede at få visum. Det var også lige ved, at han ikke kom med til Rumænien, for hans pas var simpelthen blevet væk hos de britiske myndigheder, som fik det allerede før Crusaders-kampen.

Der var derfor længe hektisk aktivitet i kulisserne for at finde ud af, hvor det egentlig befandt sig - men forgæves! Derfor fløj Pavlovic hjem til Beograd for at få lavet et nyt pas tirsdag formiddag, og først tirsdag aften stødte han til truppen i Bukarest. Det siger sig selv, at det ikke er nogen optimal forberedelse til så vigtig en europæisk kamp!

Trafikken ikke så slem som frygtet
Der er altid mange forberedelser til en europæisk udekamp, og denne gang skulle vi også tage højde for, at der let kunne være trafikale udfordringer på de ca. 70 km fra hotellet i Bukarest til stadion i Giurgiu.

Derfor var tirsdagens træning henlagt til Rapid Bukarests stadion, og på kampdagen kørte bussen mod Giurgiu mere end tre timer før kick-off – eller rettere busserne. Normalt kører spillere, trænere og stab i samme bus, men denne gang kørte man i hver sin bus. For hvis nu turen varede to timer (eller mere!), skulle spillerne kunne lægge sæderne ned og hvile. Heldigvis gik turen fint og tog kun en times tid – men passagererne fik dog et par håndfaste beviser for, at bremserne ikke fejlede noget!

Kris Stadsgaard har indstillet karrieren
Kris’ FCK-kontrakt udløb med udgangen af juni, og forleden meddelte han, at han stopper sin aktive karriere. Den skadeplagede stopper nåede 74 kampe for Byens Hold, siden han kom til klubben i januar 2012.

TK rejser ”Down Under”
Sidste uge kunne vi fortælle, at eks-FCK’eren Martin Vingaard skal spille i Florida, og nu rejser en anden eks-FCK’er også ud i verden. Thomas Kristensen har nemlig skrevet kontrakt med australske Brisbane Roar.

Foto: brisbaneroar.com.au

- Det er meget sjovt, at vi har spillet sammen i både Lyngby, FC Nordsjælland og FCK og altså nu også i Australien, selv om Nord spiller i Newcastle Jets. Jeg ved dog ikke hvor tit vi kan mødes til en kop kaffe, for der er 7-800 kilometer mellem Brisbane og Newcastle. Men jeg ser frem til både en god fodboldoplevelse og at leve i et andet land, hvor børnene også kan lære engelsk, fortalte TK en dag, hvor han kiggede forbi Nummer 10.

U19-testkamp i Farum
Der er stadig lang tid til sæsonstarten for U19, og den planlagte sæsonpremiere 13. august mod Lyngby er blevet udsat, så man indleder først den 20. august hjemme mod AaB. Fredag var drengene i Farum til en testkamp mod FC Nordsjælland, og her blev det til et 0-2-nederlag.

Forrige uge fik Emil Krogh i øvrigt den triste besked, at korsbåndet er røget efter et uheld under træningen. Surt og synd for midtbanespilleren, som er i gang med sit sidste år som U19-spiller, og vi ønsker held og lykke med genoptræningen og håber, at han når at komme tilbage til foråret.

Babu, babu, babu... nostalgiske tilråb på Nedre C!
Det er kommet os for øre, at man på Nedre C har kunnet høre babu-babu-tilråb til Rasmus Falk – som en smuk reference til klubbens første spæde år i 90’erne, hvor vi også havde en Falch, der ”rykkede ud” og agerede redningsmand når det brændte på – nemlig Morten Falch.

Morten Falch, som i dag er 42 år, kom oprindeligt fra KB og spillede i F.C. København fra 1992-1999 og nåede 201 kampe for klubben. Han er stadig den eneste markspiller, der har stået på mål i en officiel FCK-kamp – og det kan sagtens have været dengang, han fik sit ”Babu-tilråb”!

Efter sin aktive karriere tog Morten en universitetsuddannelse og arbejder i dag med investeringer i aktier og obligationer som Senior Portfolio Manager i Danske Bank-koncernen.

Sagt og skrevet om FCK
Daniel Stenderup, Esbjerg: - Jeg føler ikke, at sidste sæson sidder i baghovedet på hverken mig eller mine holdkammerater, men det er som om, at vi mangler energi og ærgerrighed. I dag mod FC København manglede vi det især i anden halvleg.

Jyske Vestkysten: - Godt nok slækkede FCK på tempoet, men det var rigeligt til at bringe EfB i problemer, og endnu en gang må man konstatere, at gæsterne kom alt for let til deres mål.

Astras Giurgius hjemmeside: - Astra debuterede i Champions League med uafgjort hjemme 1-1 mod de danske mestre. En intens kamp, hvor holdene “udslettede” hinanden med to solide defensiver. Danskerne er nu et skridt foran, men Astra har mange gange vist, at man kan spille store kampe på udebane. Det er ikke slut endnu!

Fra de sociale medier