Statistisk info om FCK vs FCN

Statistisk info om FCK vs FCN

VIGTIG (STATISTISK) VIDEN 
F.C. København har scoret i 22 af 23 hjemmekampe i Alka Superligaen mod FC Nordsjælland. 

Det er 3. gang F.C. København møder FC Nordsjælland i en Superligakamp i Telia Parken i juli måned, og alle tre gange har dommeren været Jakob Kehlet. De to første kampe blev vundet henholdsvis 2-0 og 2-1. 

Fordelingen af mål i Superligakampene mellem F.C. København og FC Nordsjælland er 47-69 fordelt på de to halvlege, svarende til at 59,5% af målene scores efter pausen. 

F.C. København er ubesejrede i de seneste 32 hjemmekampe i træk i Alka Superligaen. Det er allerede Superligarekord, og denne rekord kan altså udbygges lørdag mod FC Nordsjælland. 

F.C. København har scoret i deres seneste 13 Superligakampe i træk – klubrekorden er dog scoring i 23 Superligakampe i træk. 

Skulle der blive dømt straffespark, vil det være straffespark nummer 10 i Superligakampene mellem F.C. København og FC Nordsjælland. F.C. København har fået tilkendt syv af de første ni straffespark, og har scoret på seks af dem. FC Nordsjælland har scoret på de to straffespark, de er blevet tilkendt. 

Fire ud af fem røde kort i Superligakampene mellem F.C. København og FC Nordsjælland har været til F.C. København. Daniel Amartey er den seneste der er blevet udvist i disse opgør, og det var netop lørdagens dommer Jakob Kehlet, der i august 2015 sendte Amartey tidligt i bad. 

DATOEN 30. JULI 
F.C. København har spillet tre Superligakampe på datoen den 30. juli. Tilbage i 1995 blev Viborg FF sendt hjem fra København med et 1-4 nederlag. F.C. Københavns fire mål blev scoret af Michael Johansen (2), Lars Højer Nielsen og Martin Johansen. 

Fem år senere var det F.C. Københavns tur til at blive sendt hjem med et nederlag, for i 2000 scorede Nocko Jokovic kampens eneste mål, da F.C. København tabte 0-1 til AGF i Aarhus. 

Seneste kamp den 30. juli var i 2011. Modstanderen var – ganske som på lørdag – FC Nordsjælland, og F.C. København vandt kampen 2-0 på scoringer af Morten Nordstand og Thomas Delaney.

 







OM DOMMERNE 
Lørdagens dommer er den 35-årige Jakob Kehlet. Kampen er Kehlets første kamp i denne sæson, og dermed tager han hul på sin 8. sæson som Superligadommer. 

Jakob Kehlet har indtil videre dømt 130 Superligakampe, og ud af disse kampe har hjemmeholdet vundet 62 gange, 26 er endt uafgjort og 42 kampe er vundet af udeholdet. Målscoren er 220-154 i hjemmeholdenes favør. 

26 af Kehlets 130 Superligakampe har været med deltagelse af F.C. København. 19 af dem er endt med en FCK-sejr, tre er sluttet uafgjort og fire kampe er vundet af modstanderen. Målscoren er 60-29. 

Ses der isoleret på Kehlets Superligakampe med FCK i Telia Parken lyder statistikken på 15 kampe, 13 sejre, to uafgjorte og ingen nederlag. 

Linjedommere: Jakob Bille og Victor Skytte
4. dommer: Anders Poulsen
Dommerudvikler: Claus Mortensen 

KARANTÆNE-INFORMATION 
F.C. København har efter sæsonens første to Superligakampe hevet to gule kort i land. Begge blev uddelt i 3-0 sejren over Lyngby BK og gik til Benjamin Verbic og Thomas Delaney. Begge kort udløste fire strafpoint. 

Dermed har F.C. København hverken spillere i karantæne eller karantænefare før kampen mod FC Nordsjælland. 

Gæsterne fra FC Nordsjælland har fået fem gule kort i de første to kampe, men har heller ikke spillere i karantæne eller karantænefare.

>> Læs nyhed om de nye karantæneregler

Gult kort giver 3 (mild forseelse), 4 (middel forseelse) eller 6 strafpoint (grov forseelse). Rødt efter to gule kort giver 13 point i tillæg. Direkte rødt giver 30 point i tillæg. 

En spiller kommer i karantæne, når disse grænser passeres: 
19, 36, 52, 68, 84, 100, 116, 132, 148… 

Passeres mere end en grænse, giver det en spilledag for hver grænse der passeres.