Vi var tættest på 2-1

Vi var tættest på 2-1

To ændringer siden Esbjerg-kampen
Ståle og trænerteamet havde valgt at starte med Santander og Cornelius oppe foran, mens Toutouh og Verbic indtog kanterne. Og gameplanen var ganske klar, og det skulle vise sig at staben havde læst modstanderen godt, og at kampen fik det forventede forløb: tæt, chancefattigt - og afgørelsen falder først i returkampen i København.

Planen var selvfølgelig ikke, at Astra skulle komme foran allerede i det 7. minut, og det lignede da også lidt af en tilfældighed, da Teixeira modtog et indlæg fra højre og udplacerede Robin.

Vi kom godt igen efter deres tidligere mål
Men efter vi lige havde sundet os, arbejdede vi os langsomt, men sikkert ind i kampen, som vi endte med spillemæssigt at dominere i store dele af 1. halvleg - men, som forventet, uden at komme til specielt mange chancer mod et Astra-mandskab, der pakkede sig gode bagude og satsede på hurtige omstillinger. Ikke nemt på den knastørre bane, der ganske vist blev vandet før kampstart, men det fordampede hurtigt i den tunge og varme aftenluft.

Det gjorde hjemmeholdets kræfter også, omend det ikke gik lige så hurtigt. Men som kampen skred frem, så vi bedre og bedre ud både fysisk og spillemæssigt, og da vi samtidig bevarede en kølig europæisk tålmodighed, var der ingen grund til panik over pauseteen.

Helt fortjent udligning midt i 2. halvleg
Spilet blev især meget bedre efter pausen, omend vi stadig havde lidt svært ved få indlæggene til at ligge rigtigt, og dødboldene gik heller ikke helt efter bogen. Til gengæld havde vi et es i ærmet, for efter en time kom Rasmus Falk planmæssigt ind for Toutouh, og det var tydeligt, at fynboens speed og touch ikke bekom rumænerne godt.

Han behøvede da heller ikke mange minutter på banen, før han genialt spillede Delaney fri i feltet, og kaptajnen svigtede ikke, men hamrede bolden utageligt ind bag Silviu Lung til 1-1.

Fra da af sad vi fuldstændig på kampen, og uden at smide sikkerheden over styr, fik vi gang på gang skabt ravage nede foran Lung & co. Ikke mindst den konstant løbende, kæmpende, fightende og meget velspillende Corner var en evig trussel i samtlige 90 minutter.

Vi var tættest på 2-1...
Så man forstår godt, at flere spillere efter kampen ærgrede sig en lille smule over, at de ikke lukkede kampen med en scoring til 2-1. Måske var den kommet, hvis  Corner have fået den store hovedstødschance, som Ludwig serverede for Verbic med godt et kvarter igen, men sloveneren fik desværre ikke ordentligt træf.

Mens Robin stort set var arbejdsløs (og det der kom, tog han sig stensikkert af) så var der var tilløb til mere nede i rumænernes felt. Falk gav flere prøver på sit lækre touch, som de havde store problemer med at dæmme op for. 10 minutter før tid kom der også ny speed i højre side, da Danny Amankwaa kom ind og udfordrede med sit antrit. Men det blev ved de 1-1, og det er absolut også klart godkendt!


Holdet:
31 Robin Olsen – 22 Peter Ankersen, 25 Mathias Zanka Jørgensen, 5 Erik Johansson, 3 Ludwig Augustinsson – 7 Benjamin Verbic (81.: 32 Danny Amankwaa), 6 William Kvist, 8 Thomas Delaney (anf.), 24 Youssef Toutouh (61.: 33 Rasmus Falk) - 11 Andreas Cornelius, 19 Federico Santander

Ikke benyttet: 1 Stephan Andersen, 15 Mikael Antonsson, 16 Jan Gregus, 20 Christoffer Remmer, 23 Andrija Pavlovic.