Vidste du at: Astra vs FCK

Vidste du at: Astra vs FCK

F.C. KØBENHAVN vs RUMÆNSKE HOLD 
Inden F.C. København på onsdag møder AFC Astra Giurgiu fra Rumænien, kan der ses tilbage på fire kampe mod rumænske hold i de europæiske turneringer. De fire kampe er fordelt på en enkelt sejr, en uafgjort og to nederlag. 

F.C. Københavns første kampe mod hold fra Rumænien var i efteråret 2009, hvor F.C. København i UEFA Europa League kom i gruppe med CFR 1907 Cluj. Det første møde med CFR 1907 Cluj blev spillet i Rumænien og blev tabt med 0-2. Knapt tre måneder senere mødtes de to hold i Telia Parken, og igen endte kampen med en 2-0 sejr til hjemmeholdet. Martin Vingaard og Dame N’Doye scorede de to københavnske mål. 

Næste gang der var ”rumænsk på menuen” var i efteråret 2012, denne gang var modstanderen FC Steaua Bucuresti. Igen var det to kampe i gruppespillet i UEFA Europa League, og F.C. København måtte desværre igen tage hjem fra Rumænien med et nederlag – og det endda et bittert et af slagsen, for kampens enlige målscorer var Ragnar Sigurdsson med et selvmål sølle fire minutter før tid. To måneder senere blev der spillet ”returkamp” i København, og her var FC Steaua Bucuresti tæt på at snuppe sejren, men Igor Vetokele sørgede for uafgjort 1-1 med en scoring tre minutter før tid.








OM AFC ASTRA GIURGIU 
Efter at have vundet det rumænske mesterskab de seneste tre år, måtte FC Steaua Bucuresti i den forgangne sæson overlade mesterskab til AFC Astra Giurgiu. Det har helt sikkert bragt glæde til byen Giurgiu, for det var første gang i klubbens historie, at AFC Astra Giurgiu vandt det rumænske mesterskab. 

Den rumænske liga består af et grundspil på 26 kampe, samt et slutspil med 10 kampe mellem de seks øverst placerede. De seks klubber der går ind i den afgørende dyst om titlen, får halvdelen af deres point med sig i slutspillet. AFC Astra Giurgiu endte grundspillet med 51 point efter 14 sejre, ni uafgjorte og tre nederlag. Dermed fik klubben 26 point med over i slutspillet, og efter syv sejre, en uafgjort og to nederlag i de afgørende 10 kampe, sikrede AFC Astra Giurgiu sig titlen med et forspring på fem point ned til FC Steaua Bucuresti. 

AFC Astra Giurgiu skød lørdag efter deres titelforsvar i gang, og hvor F.C. København er kommet godt i gang i ligaen efter sommerferien, kan det samme ikke helt siges om AFC Astra Giurgiu, for den første kamp blev tabt 1-4 til FC Dinamo Bucuresti. Kampen bød på hele tre straffespark og et hattrick af spilleren med det helt forrygende navn, Harlem-Eddy Gnohere. 

Inden nederlaget til FC Dinamo Bucuresti havde AFC Astra Giurgiu ellers haft en god optakt til sæsonen, og specielt defensiven så god ud. I to træningskampe havde de spillet 1-1 mod østrigske Sturm Graz og besejret F.C. København med 1-0, og i optakten til den rumænske sæson vandt AFC Astra Giurgiu Super Cup’en med 1-0 over CFR 1907 Cluj. 

EUROPÆISKE FACTS 
Med 6-0 sejren over Crusaders FC er F.C. København nu oppe på at have spillet 158 kampe i de europæiske turneringer. F.C. København har vundet 65 gange, 35 er endt i en pointdeling og 58 gange er det modstanderne, der har kunnet juble over sejren. Målscoren er 229-200, og det med F.C. København nævnt først. 

F.C. København har tre gange tidligere spillet en europæisk kamp med ungarsk dommer, alle tre gange er det desværre endt med nederlag: 0-5 til AJ Auxerre i 1992, 0-1 til AC Milan i 1993 og 1-2 til SL Benfica i 2007. 

Danske hold har 18 gange spillet mod rumænske hold i de europæiske turneringer. Syv af kampene er vundet af de danske hold, to er sluttet uafgjort og ni gange er rumænerne løbet med sejren. Målscoren er 33-23 i rumænsk favør.

>> Spil på kampen med F.C. Københavns officielle bettingpartner Unibet