Fjerde sejr på stribe

Magtdemonstration de første 25 minutter
Ståle & co. havde ændret på en enkelt plads i forhold til Alka Superliga-premieren mod Lyngby, idet Falk startede inde i stedet for Toutouh. Esbjerg havde ændret på 3 pladser siden deres premierenederlag på 0-4 i Brøndby, men de første 20-25 minutter lignede det ikke en ændring til det bedre.

Vi spillede dem regulært ud af banen og kunne let have ført med tre-fire mål, da uret rundede 25 minutter. I stedet var det lige før, man skulle være glad for at det ikke stod 1-1 ved pausen…

Allerede i det andet minut var keeper Højbjerg på skovtur uden for feltet og missede helt bolden, så Santander havde tomt mål fra en vinkel, der til gengæld var lidt for spids, så bolden gik i sidenettet. Kort efter headede han lige over på et Ludwig-indlæg, og inden der var gået ti minutter havde Delaney også header tæt forbi på en stor chance.

Så var det Stenderups tur til at sove i timen, da han headede lige hen til Santander, der straks sendte Pavlovic afsted i venstre side, men prikkede serberens flade tværbold tæt forbi forreste stolpe.

Pludselig slap Kevin Mensah fri i den anden ende på en lang bold, men Robin fik afværget godt, og vi flyttede straks spillet op i den anden ende igen. Det var heller ikke så svært, for der var ikke meget pres fra Esbjergs forreste seks mand, når vi byggede op, og snart skabte vi farlige situationer igen.

Falk sendte et fladt skud lige forbi, Verbic headede forbi på et Ludwig-indlæg, og Falk var lige ved at få kontrol over et fornemt Delaney-chip ind i feltet.

Esbjerg kom godt tilbage inden pausen
Men omkring den halve time fik Esbjerg lige nogle minutter med bolden, men der skulle en stor fejl af Ankersen til, før de blev farlige. Så var Mensah til gengæld helt alene med Robin, der gik helt ud af hjørnet af feltet for at presse ham - og det lykkedes, for kantspilleren sendte bolden forbi mål.

Det gav dog hjemmeholdet blod på tanden, og McGrath var også lige ved at nå frem til en Leon Jessen-dødbold, som forsvaret ikke fik afvist. Mere farligt blev det dog ikke, men det var alligevel to helt forskellige halvdele af de første 45 minutter. Først en suveræn magtdemonstration, og så en noget jævn og ukoncentreret indsats…

Ingen slinger i valsen efter pausen
Vi kom dog godt ud til 2. halvleg, vel vidende at det andet mål - som vi burde have lavet forlængst - nok ville punktere kampen. Allerede efter få minutter fandt Ludwig en fri Verbic i feltet, men Højbjerg reddede flot hans firsttimer. Han var derimod chanceløs, da Falk slog til. Han fik bolden nogle meter uden for feltet, trak lidt til højre og piskede kuglen op i det ene hjørne fra 20-22 meters afstand. Hans tredje kamp - hans tredje scoring! Og hvilken en!

Det lignede en afgørelse, men hvorfor ikke både lukke døren, låse den og smide nøglen væk? I stedet for at trække os tilbage og lukke dem ind (igen), så kværnede vi videre, og efter en time headede Delaney bolden ind fra nært hold, efter Santander havde headet et Ludwig-hjørne videre.

Men vi blev ved - og havde også noget at skyde med fra den stærkt besatte bænk. Kusk afløste Verbic og behøvede kun to minutter på banen - og en perfekt frispilning fra Pavlovic - for at øge til 4-0. En kontra, der blev skabt via endnu en aggressiv bolderobring af Kvist og Delaney på midten - og netop de to fik herefter lov at hvile det sidste kvarters tid, hvor vi i stedet sendte Gregus og Toutouh ind centralt.

Resten af kampen skete der til gengæld ikke alverden. Esbjerg forsøgte nogle få gange at komme frem på banen, men stort set forgæves - og vi kom heller ikke selv til de store muligheder, men kørte fornuftigt kampen til ende i total kontrol.

Fire kampe, fire sejre og en målscore på 16-0. Ikke den værste ballast før sæsonens første virkeligt store udfordring - Astra Giurgiu på udebane på onsdag.