F.C. København har scoret i de seneste 12 Alka Superligakampe i træk. Klubrekorden er scoring i 23 Superligakampe i træk.

F.C. København har scoret i de seneste seks udekampe i træk i Alka Superligaen. Klubrekorden er scoring i 19 Superligaudekampe i træk.

Esbjerg fB har tabt fire hjemmekampe i træk i Alka Superligaen. Det er klubrekord for esbjergenserne.

Der er scoret mod Esbjerg fB i de seneste 10 kampe i træk i Alka Superligaen.

Der er scoret 5 selvmål i Superligakampene mellem F.C. København og Esbjerg fB. Tre af dem er lavet af Esbjerg-spillere, mens det hos F.C. København er Olof Mellberg og Tom Høgli, der har lavet selvmål.

F.C. København har tre gange spillet Superliga mod Esbjerg fB i juli måned, det er endt med tre FCK-sejre, hver gang med et enkelt overskydende mål (en 1-0 sejr i København samt to 2-1 sejre i Esbjerg).

César Santin er den spiller, der har scoret flest mål i de indbyrdes Superligakampe mod Esbjerg fB. Santin er noteret for syv træffere mod Esbjerg fB. Jakob Ankersen og Nicolai Jørgensen ligger på en delt 2. plads, begge har scoret seks mål i kampene mellem F.C. København og Esbjerg fB.

Otte gange er der scoret i det 90. minut i Superligakampene mellem F.C. København og Esbjerg fB. Det svarer til, at 6,3 % af målene scores i kampens sidste minut – et minuttal der dog inkluderer tillægstiden.

DATOEN 23. JULI
F.C. København har spillet to Superligakampe på datoen den 23. juli. Første gang var i 2000, hvor F.C. København vandt med hele 5-1 over nyoprykkede Haderslev FK – for øvrigt F.C. København bedste sæsonåbning nogensinde. F.C. Københavns fem mål blev dengang scoret af Todi Jónsson, Sibusiso Zuma, David Nielsen og Harald Brattbakk (2).

Anden gang F.C. København spillede Superliga den 23. juli var i 2011. Kampen blev spillet i Telia Parken mod OB, og fynboerne kom foran 1-0 allerede efter 14 minutter. Men da de to hold gik til pausen, havde Sölvi Ottesen med to scoringer sikret F.C. København en pauseføring på 2-1. Det endte dog med en pointdeling, da Peter Utaka midt i 2. halvleg udlignede til 2-2, kampens slutresultat.

OM DOMMERNE
Esbjerg fB mod F.C. København skal dømmes af den 33-årige Mads-Kristoffer Kristoffersen. Han dømmer sin første Superligakamp i denne sæson, og er dermed i gang med sin 6. sæson som Superligadommer. Mads-Kristoffer Kristoffersen har indtil videre dømt 88 Superligakampe, uddelt 365 gule kort, 15 røde kort og fløjtet for straffespark 14 gange.

Mads-Kristoffer Kristoffersen har dømt F.C. København 15 gange i Alka Superligaen. De 15 kampe er endt med seks sejre, fem uafgjorte og fire nederlag. Målscoren i de 15 kampe er 16-11 i F.C. Københavns favør.

Mads-Kristoffer Kristoffersens seneste Superligakamp med deltagelse af F.C. København, var mødet med Brøndby IF i Telia Parken den 17. april 2016, en kamp F.C. København vandt 2-0 på to scoringer af Nicolai Jørgensen.

Linjedommere: Dennis Wollenberg Rasmussen og Jannik Vinther
4. dommer: Michael V. Jensen
Dommerudvikler: John Østergaard