Tre forsvarere udskiftet i samme kamp

Tre forsvarere udskiftet i samme kamp

I Alka Superliga-premieren mod Lyngby blev Mathias Zanka udskiftet for første gang i 5 år, og det fik "Historietimen på FCK.DK" til at dykke ned i arkiverne.

Zankas seneste udskiftning var efter blot 7 minutters spil på Lyngby Stadion den 10. september 2011, hvor han fik en korsbåndsskade, der holdt ham ude i over et halvt år.

Pudsigt nok skulle der altså en Lyngby-kamp til, før han igen blev udskiftet, men vi har heller ikke mødt Lyngby siden... Heldigvis var der ikke tale om en skade i lørdags, men blot om at spare ham lidt, inden det tætte program de kommende uger med Alka Superliga og Champions League-kvalifikation.

Over 8 år siden seneste udskiftning på hjemmebane
Zanka kunne selv huske, at han ikke var blevet udskiftet i Telia Parken siden engang i 2008, og det er helt korrekt: det var den 6. april 2008 i en kamp mod FC Midtjylland, som ved nærmere eftersyn viser sig at være historisk. Ikke fordi Zanka blev udskiftet, og heller ikke fordi vi endte med at tabe 0-2 – men fordi vi udskiftede tre forsvarsspillere i én og samme kamp!

Det er aldrig sket før eller siden! Det hører også til sjældenhederne, at vi udskifter to forsvarere i samme kamp, men herom senere.

Niclas, Pospech og Zanka udskiftet
I FCM-kampen i 2008 måtte Niclas Jensen udgå allerede efter et kvarters tid med rygsmerter, og William gik ned på venstre back. William havde spillet højre back hele efteråret 2007, efter Lars Jacobsen havde forladt os, men i foråret 2008 var han tilbage på den centrale midtbane, efter vi havde hentet Zdenek Pospech.

Kort efter udskiftningen kom vi bagud 0-1, og det var stadig stillingen efter en times spil. Derfor blev netop Pospech ofret til fordel for Michael Silberbauer, der skulle ligge endnu længere fremme på højrekanten, så vi nærmest kun spillede med tre nede bagved. Silber stod da også bag en gigantisk trippelchance et kvarter før tid, men ind ville bolden ikke… heller ikke efter Ailton afløste Zanka 10 minutter før tid, og tværtimod udnyttede midtjyderne vores offensive satsning til at øge til 2-0 kort før tid.







To forsvars-udskiftninger også sjældent
Som sagt er det den eneste gang, vi har udskiftet tre forsvarere i samme kamp, og selv to forsvars-udskiftninger i samme kamp er en sjældenhed. Siden dengang i 2008 er det kun sket fem gange, og et nærmere blik på kampene viser, at det oftest er på grund af skader eller taktiske ændringer - eller for at hylde spillere i deres afskedskamp!

31.5.09: 3-3 hjemme mod Randers FC (sæsonafslutning)
Oscar Wendt ud efter 58 min., og Ulrik Laursen efter 70 - det var Ulriks afskedskamp.

29.5.11: 2-0 hjemme mod AaB (sæsonafslutning)
Mikael Antonsson ud efter 69 min. og Zdenek Pospech efter 90 – begge spillede afskedskamp

27.4.14: 0-1 ude mod FC Nordsjælland
Kris Stadsgaard ud efter 37 min med en ankelskade (Delaney gik ned i midterforsvaret) og Lars Jacobsen ud efter 86 min. til fordel for Fanendo Adi som led i offensiv satsning

26.4.15: 0-3 ude mod Randers FC
Ludwig Augustinsson ud i pausen med en mindre skade, og Tom Høgli (der var indskiftet i 6. minut for akilles-skadede Amankwaa) gik ud efter 77 min., da vi netop var kommet bagud 0-2. Han blev erstattet af Brandur, der fik rødt kort i overtiden, og vi tabte 0-3…)

22.11.15: 0-0 hjemme mod Viborg
Pelle Nilsson udgik efter 64 min. (det var hans første kamp efter 2 måneders skadepause) og Peter Ankersen blev efter 74 min. erstattet af Remmer.