Sæson-tilbageblik, del 1

Transferstatus

Der har allerede været godt gang i sommerens transfervindue i F.C. København, hvor det foreløbig er blevet til et stort salg af Nicolai Jørgensen til Feyenoord, mens Rasmus Falk, angriberen Andrija Pavlovic og senest midtbanespilleren Jan Gregus er kommet til. 

Derudover har klubben givet Thomas Delaney mulighed for at afsøge, om han kan finde en udenlandsk klub, der opfylder hans og FCKs krav til en transfer. Desuden har Marvin Pourié og Steve De Ridder fået at vide, at de ikke indgår i klubbens planer for den kommende sæson. Her bliver der stadig arbejdet på løsninger.

Der har også været mediehistorier om mulige salg af Ludwig Augustinsson, Erik Johansson og senest Mathias Zanka Jørgensen, men det afviser adm. direktør Anders Hørsholt:

- Der er altid mange rygter og snak på den her tid af året, men der er slet ingen planer om at sælge andre profiler end dem, der allerede er meldt ud, hvis ikke der sker noget helt ekstraordinært. Vi har lavet et rigtigt godt og planlagt salg af Nicolai Jørgensen, og Thomas Delaneys situation er den samme som hidtil. Vi har også allerede ageret, som vi gerne ville, ved at hente spillere som Falk, Pavlovic og Gregus ind til at supplere truppen, så vi er klar til de opgaver, der venter, siger Anders Hørsholt.

Det meste af truppen begyndte træningen mandag, mens Andrija Pavlovic, Benjamin Verbic, Thomas Delaney, Mathias Zanka Jørgensen, Peter Ankersen og William Kvist støder til senere på ugen. Hvornår Ludwig Augustinsson, Erik Johansson, Robin Olsen og Jan Gregus er med truppen afhænger af deres landes indsats ved EM i Frankrig, hvor de for tiden deltager med henholdsvis Sverige og Slovakiet. Brandur Hendriksson besøger i disse dage norske Lillestrøm for at se forholdene der.