Kun rødt kort betyder karantæne

VIGTIG (STATISTISK) VIDEN
F.C. Københavns første mål på søndag, vil være FCK-mål nummer 100 mod AGF i Superligaen.

Der er kun scoret et selvmål i Superligakampene mellem F.C. København og AGF. Det var AGF’s Thomas Hansen, der i 2006 scorede selvmål da F.C. København slog AGF med 4-0.

Fire ud af seks udvisninger i Superligakampene mellem F.C. København og AGF er faldet i første halvleg. Senest da Zanka blev udvist i det 15. minut i forårets 0-0 kamp mod AGF.

Todi Jónsson er den FCK-spiller, der har scoret flest Superligamål mod AGF. Han er noteret for otte træffere, to mere end hvad César Santin og Lars Højer Nielsen fik sparket i kassen.

Får F.C. København point – altså sejr eller uafgjort – udbygges rekorden for flest Superligahjemmekampe i træk uden nederlag. F.C. København vil i så fald have fået minimum det ene point i 31 hjemmekampe i træk i Superligaen.

F.C. København har scoret i de seneste 10 hjemmekampe i træk i Alka Superligaen. Klubrekorden er 23 hjemmekampe i træk med scoring.

OM DATOEN 29. MAJ
F.C. København har spillet fem Superligakampe på datoen 29. maj, og ingen af dem er endt uafgjort. To af kampene er tabt (0-1 til både Brøndby IF og FC Midtjylland), mens de resterende tre kampe alle er vundet.

Den ”29. maj” kamp de fleste nok husker bedst – hvis ikke man er alt for ung – blev spillet tilbage i 33. runde tilbage i 2004. F.C. København mødte FC Nordsjælland på udebane, og ville i tilfælde af en sejr være danske mestre. Det begyndte godt, for efter 33 minutter havde Jesper Bech og Alvaro Santos bragt F.C. København foran 2-0. Men med to hurtige mål inden pausen sørgede nordsjællænderne for, at der var masser af spænding om titlen. Morten Bisgaard øgede til 3-2 kort inde i 2. halvleg og efter 73. minutter sørgede Jesper Bech med sin scoring til 4-2 for, at F.C. København sikrede sig klubbens 4. danske mesterskab. Ud over kampen mod FC Nordsjælland i 2004 har F.C. København, på denne dato, også besejret AB (1-0) og AaB (2-0) i henholdsvis 1997 og 2011.

OM DOMMERNE
Michael Johansen bliver den sidste dommer F.C. København kommer til at skifte bekendtskab med i denne sæson, for DBU har udvalgt den 40-årige Michael Johansen til at lede søndagens opgør i Telia Parken.

19 gange har Michael Johansen dømt F.C. København i Alka Superligaen, og det er 11 gange resulteret i en FCK-sejr. Syv kampe er sluttet uafgjort og en enkelt gang er det endt med et nederlag. Målscoren er 39-17.

Michael Johansen har dømt F.C. København mod AGF to gange før i Superligaen. Begge kampe havde F.C. København som hjemmehold, den første endte 0-0 i 2011 og året efter vandt F.C. København med 3-0 (Santin, Cornelius, Santin).

Kampens linjedommere er Lars Rix og Victor Skytte. 4. dommer er Jakob A. Sundberg og dommerudvikleren er Tonny Kolbech Poulsen.

KARANTÆNE-INFORMATION
Thomas Delaney fik som den eneste FCK’er et gult kort i 4-1 sejren over Esbjerg fB. Det gav fire strafpoint, men da Delaney netop har afsonet karantæne, er anføreren spilleberettiget til søndagens hjemmekamp mod AGF.

Spillere i karantæne F.C. København vs AGF
Ingen hos F.C. København og det samme er tilfældet hos AGF.

Karantænefare til næste sæson
 Hvad angår overført karantæne til næste sæson, kan der kun overføres karantæne, hvis en spiller i løbet at kampen får et rødt kort. Eventuelle karantænedage grundet gule kort og passage af strafpoint-grænser, vil ikke skulle afsones.