Opgør nummer 66 mod AGF

Opgør nummer 66 mod AGF

F.C. KØBENHAVN VS AGF 
Det er blot lidt over tre uger siden, at F.C. København og AGF tørnede sammen i finalen i DBU Pokalen. Efter en 1. halvleg der, takket være scoringer af Nicolai Jørgensen og Morten ’Duncan’ Rasmussen, endte 1-1, blev William Kvist matchvinder i 2. halvleg, da han med 12 minutter tilbage af kampen sparkede bolden i kassen. 

Men det var dengang – og det var DBU Pokalen – og på søndag spilles der så Alka Superliga, hvor F.C. København har spillet to gange uafgjort mod AGF i denne sæson. Det første opgør tilbage i august 2015 i Telia Parken endte 2-2 og her i foråret sluttede det helt uden scoringer, da de to klubber mødte hinanden i Aarhus. 

F.C. København og AGF har mødt hinanden 65 gange i Superligaen. F.C. København har vundet 28 kampe, 21 er endt uafgjort og 16 gange har AGF vundet. I Telia Parken lyder tallene på 35 Superligakampe mod AGF, hvor 16 er vundet, 14 endt uafgjort og 5 kampe er tabt. 

Top-5 på F.C. Københavns topscorerliste i denne Superligasæson er: 
15 mål, Nicolai Jørgensen 
13 mål, Federico Santander 
6 mål, Kasper Kusk 
5 mål, Andreas Cornelius 
5 mål, Youssef Toutouh 

Fordeling af F.C. Københavns scorede mål i Superligaen: 
1. halvleg: 22 mål 
2. halvleg: 38 mål 

Fordeling af mål scoret mod F.C. København i Superligaen: 
1. halvleg: 11 mål 
2. halvleg: 16 mål 
 







AGF OG ALKA SUPERLIGAEN 2015/16 
AGF varmede op til 33. og sidste spillerunde med en hjemmesejr over OB. Morten ’Duncan’ Rasmussen bragte AGF foran 1-0 i 1. halvleg, da han udnyttede en fejl i det fynske forsvar. Den kommende FCK’er Rasmus Falk udlignede efter pausen til 1-1, men med omkring et kvarter tilbage af kampen, sikrede Danny Olsen AGF en 2-1 sejr. 

Med de 3 point hopper AGF op på ligaens 9. plads, a point med Viborg FF, men AGF har en noget bedre målscore. AGF er blot et point efter FC Nordsjælland på 8. pladsen, og kan derfor godt indhente nordsjællænderne – men de kan også risikere at ende som nummer 10, det sker hvis AGF fx taber i Telia Parken samtidig med at Viborg FF får point hjemme mod Hobro IK. 

AGF’s absolut farligste spiller er Morten ’Duncan’ Rasmussen. Dels scorede han mod F.C. København i pokalfinalen, men han har også scoret ni Superligamål for AGF her i foråret – og har faktisk scoret otte Superligamål i AGF’s seneste fire kampe. På de øvrige topplaceringer på århusianernes topscorerliste kommer Kim Aabech (6 mål), Danny Olsen (6 mål) og Mate Vatsadze (5 mål).

Fordeling af AGF’s scorede mål i Superligaen: 
1. halvleg: 20 mål 
2. halvleg: 26 mål 

Fordeling af mål scoret mod AGF i Superligaen: 
1. halvleg: 24 mål 
2. halvleg: 23 mål