Facts før sæsonens sidste udekamp

Facts før sæsonens sidste udekamp

VIGTIG (STATISTISK) VIDEN 
Esbjerg fB fører 5-4 i udvisninger i Superligakampene mod F.C. København. F.C. København fire røde kort er gået til Thomas Rytter, Peter Christiansen, Peter Larsson og Ragnar Sigurdsson. 

F.C. København har to gange før spillet Superliga i Esbjerg med Lars Christoffersen som dommer, begge kampe er vundet 1-0 af F.C. København. 

F.C. København har misbrugt tre ud af syv straffespark mod Esbjerg fB i Superligaen. Esbjergenserne må have en afbrænder til gode, da de har scoret på alle deres fire forsøg. 

Det er 35. gang F.C. København spiller Superliga på en torsdag. De første 34 gange er endt med 22 FCK sejre, seks uafgjorte og seks nederlag. 

Den ældste spiller til at optræde i en Superligakamp mellem F.C. København og Esbjerg fB er Michael ’Mio’ Nielsen, han var 36 år og 182 dage gammel den 12. august 2001, da Esbjerg fB hjemme vandt 2-1. 

OM DATOEN 26. MAJ 
Det er første gang F.C. København spiller en Superligakamp på datoen den 26. maj. F.C. København har dog spilet en kamp den 26. maj. Det var den første Royal League finale tilbage i 2005, en kamp F.C. København – efter et utal af straffespark – vandt med 12-11 over IFK Göteborg. Matchvinder blev målmand Benny Gall, der reddede tre af svenskernes forsøg. 

OM DOMMERNE 
Det er den 43-årige Lars Christoffersen, der skal lede torsdagens Superligakamp mellem Esbjerg fB og F.C. København. Han har 22 gange tidligere dømt F.C. København i Superligaen, 12 af kampene er vundet, syv er sluttet uafgjort og tre af dem er tabt. Målscoren i de 22 kampe er 46-21 i F.C. Københavns favør. 

Lars Christoffersen har dømt F.C. København mod Esbjerg fB fire gange tidligere i Superligaen. den første kamp tilbage i 2007 blev vundet 2-1 af Esbjerg fB, men de efterfølgende tre kampe er alle vundet af F.C. København med cifrene 5-2, 1-0 og 1-0. 

De to linjedommere er Brian Qvist og Dennis Wollenberg Rasmussen. 4. dommer er Sandi Putros og rollen som linjedommerudvikler er tilfaldet Jens Larsen. 

KARANTÆNE-INFORMATION 
Aboubakar Keita og Danny Amankwaa fik begge et gult kort mod Hobro IK, men da ingen af dem havde nogle strafpoint stående på kontoen, er de begge langt fra en karantænedag. Faktisk er de så langt fra en karantæne, at de kun kan komme i karantæne med et rødt kort i den kommende udekamp mod Esbjerg fB. 

Spillere i karantæne til Esbjerg fB vs F.C. København 
Esbjerg fB har umiddelbart Emil Lyng i karantæne efter hans røde kort mod AaB. Det forventes dog at Esbjerg fB anker Lyngs udvisning. 

Karantæne ved gult kort for en mild forseelse: 
Mathias 'Zanka' Jørgensen (41 strafpoint) 
Kasper Kusk (12 strafpoint) 

Karantæne ved gult kort for en grov forseelse: 
Erik Johansson (10 strafpoint) 

Gult kort giver 3, 4 eller 6 strafpoint. Rødt efter to gule kort giver ni point i tillæg. Direkte rødt giver 3, 4 eller 6 strafpoint plus 24 strafpoint i tillæg. 

En spiller kommer i karantæne, når disse grænser passeres: 15, 30, 44, 58, 72, 86, 100, 114, 128…  

Passeres mere end en grænse, giver det en spilledag for hver grænse der passeres.