Syvende pokaltriumf!

Som annonceret dagen før havde Ståle og trænerteamet ændret på fire pladser i forhold til søndagens 5-3-sejr over Midtjylland: Kaminski, Antonsson, Kusk og Corner var med i stedet for Robin, Erik, Toutouh og Santander.

Og hvilken fantastisk kulisse, der mødte de to hold på banen. Hele dagen havde Hovedstaden sydet af sol og fodbold, og der blev skruet yderligere op kl. 17, da Mads-Kristoffer Kristoffersen fløjtede finalen i gang i røg og damp fra begge ender.

Det blev ikke uventet en lidt rodet og hektisk start, og ingen den første reelle afslutning faldt først efter et kvarter, da Kusk resolut flugtede fra kanten af feltet på en lidt tilfældig nedfaldsbold - men måtte se den stryge over mål.

Lidt efter var Duncan ved at slippe fri efter en 1-2 med Bjarnason, men Kaminski kastede sig modigt ned i bolden, hvilket til gengæld kostede ham et ordentligt gok i tindingen, da Duncan faldt over ham. Det kostede et af mange spilstop i en 1. halvleg, der ikke var ond og grov, men bød mange saftige og intense dueller, som gjorde ondt på flere.

Ondt gjorde Nicolai også på århusianerne, da han kort før den halve time dukkede op foran mål og med hælen styrede et fladt Kusk-indlæg i nettet. Kusk var søgt over i venstre side, hvor han fik en bold af Delaney og fikst snød Jönsson, inden han serverede pasningen til Nicolai.

Det blev også Kusks sidste aktion, inden han måtte udgå til fordel for Toutouh, for allerede inden oplægget mærkede han noget i låret. Toutouh gik over i venstre side, mens Verbic tog højrekanten.

Målet kom efter en halv snes gode minutter for københavnerne, men rytmen blev brudt af et nyt, længere spilstop, da Antonsson fik Corners albue i hovedet under et AGF-hjørne. Efter at have været helt væk et øjeblik, blev han klar igen, men alligevel ikke helt klar, for i pausen blev han erstattet af Erik Johansson.

Men først skulle vi have overstået de 45 minutter, og de fem tillægsminutter, og i det tredje af disse så Duncan sit snit til at løbe fri på en dyb stikning fra Daniel Christensen, og selv om Kaminski kom godt ud og fik foden på, gik bolden i en bue over ham og slog ned på målstregen og gik i netmaskerne.

Lidt småskænderier efter pausefløjtet kostede Daniel A. Pedersen og Delaney et gult kort, og i forvejen var Verbic kommet i bogen i starten af kampen.

Efter pausen fik vi sat os endnu bedre på kampen og dominerede solidt det første kvarters tid, men kom ikke til de åbne chancer. Ankersen havde et godt langskud, der blev rettet af til hjørne, og efter nogle Toutouh-lækkerier på baglinjen endte bolden hos Corner, som var lige ved og næsten ved at komme fri til skud.

Med 20 minutter igen var det som om vores dominans tog lidt af, og spillet bølgede frem og tilbage på midten med mange fysiske dueller. Verbic forsøgte et par gange at trække ind fra højre og afslutte med venstre, men uden held. Men med 12 minutter igen kom belønningen for den store arbejdsindsats. Et fladt Ankersen-indlæg fra højre blev clearet ud til kanten af feltet, og her firsttimede William bolden ind ved den ene stolpe!

Siden kastede AGF selvfølgelig alt frem, og det var nogle gange også lidt nervøst nede i vores felt, men de kom ikke til egentlige chancer. Igen blev der lagt fem minutter til, og de fik også tiltvunget sig et hjørne, så Steffen Rasmussen kunne gå med frem i feltet - men han havde ikke heldet med sig denne gang, og i stedet var Nicolai på at sende bolden i det tomme mål på det efterfølgende kontraangreb.

Men det blev ved de 2-1, og endnu en fjer i hatten for Ståles mandskab, der hentede den syvende pokaltitel i alt og den tredje inden for de seneste fem sæsoner.


Holdet: 28 Thomas Kaminski – 22 Peter Ankersen, 25 Mathias Zanka Jørgensen, 15 Mikael Antonsson (46.: 5 Erik Johansson), 3 Ludwig Augustinsson – 17 Kasper Kusk (31.: 24 Youssef Toutouh), 6 William Kvist, 8 Thomas Delaney (anf.), 7 Benjamin Verbic – 11 Andreas Cornelius, 10 Nicolai Jørgensen

Ikke benyttet: 31 Robin Olsen, 2 Tom Høgli, 9 Bashkim Kadrii, 19 Federico Santander, 20 Christoffer Remmer