Mads-Kristoffer Kristoffersen dømmer pokalfinalen

Mads-Kristoffer Kristoffersen dømmer pokalfinalen

VIDSTE DU AT…
… Nicolai Jørgensens mål mod Brøndby IF sendte F.C. København i klubbens 11. pokalfinale. Dermed tangerede F.C. København det antal pokalfinaler som både AaB og AGF er noteret for. Rekorden var dog kun til låns, for et døgn senere var det så AGF’s tur til at spille sig i finalen – som altså er den 12. pokalfinale for AGF’erne.
… F.C. København har vundet seks af klubbens foregående 10 pokalfinaler, hvorimod AGF har vundet ni af deres 11 pokalfinaler.
… Der er kun to klubber, der har været i tre pokalfinaler i træk. Den ene er F.C. København i de tre seneste sæsoner, den anden er AGF (1959, 1960, 1961).
… F.C. København har en gang tidligere spillet en pokalkamp på datoen 5. maj. Det var en semifinale tilbage i 2004 mod OB. Kampen blev spillet i Odense, og F.C. København vandt sikkert med 4-2, og eftersom den første kamp i Parken var vundet 3-1, var F.C. København i finalen med sammenlagt 7-3. Finalen blev spillet 15 dage senere, og her blev AaB besejret 1-0.

OM DATOEN 5. MAJ
F.C. København og AGF har to gange tidligere mødt hinanden den 5. maj. Første gang var i 1996 hvor Morten B. Nielsen bragte F.C. København foran 1-0 små 20 minutter før tid, men hvor to sene scoringer af Håvard Flo sikrede AGF en 2-1 sejr.

Anden gang var i 2002, og denne gang var det F.C. Københavns tur til at vinde 2-1. Thomas Røll bragte F.C. København foran, Søren Andersen udlignede for århusianerne, men denne gang var det F.C. Københavns tur til at snuppe sejren med et sent mål, matchvinder blev Peter Møller med en scoring i det 86. minut.




OM DOMMERNE
Kampens dommer er årets dommer i Danmark, Mads-Kristoffer Kristoffersen. DBU har til pokalfinalen valgt at påsætte mållinjedommere, og det bliver Anders Poulsen og Peter Kjærsgaard der skal optræde på linjerne ved siden af de to mål. De to sidelinjedommere er Henrik Sønderby og Lars Hummelgaard, og så har Jakob Bille fået posten som 4. dommer.

Mads-Kristoffer Kristoffersen er 32 år gammel, og har dømt på det højeste niveau i Danmark siden sommeren 2011.

F.C. København har fire gange tidligere haft fornøjelsen af Mads-Kristoffer Kristoffersen i en pokalkamp, og alle fire gange er det endt med en københavnsk sejr. De fire kampe var mod SønderjyskE i 2012 (1-0), FC Fredericia i 2012 (3-0), Lyngby i 2013 (2-1) og senest FC Fredericia i efteråret 2015 (2-1, e.f.s.).

Altime har Mads-Kristoffer Kristoffersen dømt F.C. København 19 gange. De 19 kampe er endt med ni sejre, seks uafgjorte og fire nederlag. En enkelt af kampene var mod AGF, det var i februar 2014, hvor de to klubber spillede uafgjort 1-1 i Aarhus (målscorere Andreas Cornelius og Jesper Lange).

KARANTÆNE-INFORMATION
F.C. København har spillet fem pokalkampe og har fået fem gule kort. Thomas Delaney har som den eneste fået to gule kort, mens de resterende tre gule kort er fordelt på Erik Johansson, Peter Ankersen og Mathias 'Zanka' Jørgensen. Men da ingen spillere har passeret 15 strafpoint, har F.C. København ingen spillere i karantæne til torsdagens pokalfinale.

Hos AGF har Ádrian López og Elmar Bjarnason været de største ”bisser”, begge spillere har fået to gule kort, men i lighed med Delaney, er to gule kort ikke nok til en karantænedag.

Normalt skal røde kort i DBU Pokalen afsones i DBU Pokalen, men da finalen jo er turneringens sidste kamp, skal eventuelle karantæner afledt af røde kort afsones i de kommende Superligakampe. Men det er kun røde kort der skal afsones, og en spiller som fx Delaney vil ikke ryge i karantæne, hvis han med et gult kort i finalen passerer de 15 strafpoint, der ellers normalt ville give en karantænedag.

>> Spil på kampen med F.C. Københavns officielle bettingpartner Unibet