Zuma og Bendtners handsker

Zuma og Bendtners handsker

Sibusiso Zuma er i København i disse dage, og i dag besøgte han træningsanlægget Nummer 10 på Jens Jessens Vej, og det vakte mange dejlige minder om “gamle dage”.

Det var første gang, Zuma var på Nummer 10, for da han var i klubben fra 2000-2005 holdt man til i omklædningsrum ovre på KB’s anlæg og trænede regelmæssigt på bane 1. Først i slutningen af 2006 stod de nye faciliteter til på den anden side af boldbanerne på adressen Jens Jessens Vej 10, hvor holdet nu primært bruger bane 2.

Zuma spillede sin sidste kamp hjemme mod Herfølge den 19. juni 2005, og William Kvist er den eneste i den nuværende trup, som Zuma nåede at spille sammen med. Men flere i leder- og trænerstaben var der også dengang, så der var gensyns glæde, da Zuma var rundt og se på forholdene.

Minderne om mesterskabet under Roy Hodgson
Zuma kom til klubben i starten af 2000, og et halvt år efter kom Roy Hodgson til som ny træner, og det husker sydafrikaneren ganske udmærket.

- Roy Hodgson var en fantastisk træner! Vi var ikke særligt gode, inden han kom, men jeg kan huske, at noget af det første han sagde til os var, at når sæsonen var omme, ville vi ligge i Top 3. Vi fik dog en dårlig start på sæsonen, hvor han stort set kun trænede han kun med målmændene og forsvarsspillerne nede i den ene ende, og så kunne vi andre løbe og lave lidt småspil i den anden ende. Lidt efter lidt tog han også de defensive midtbanespillere med ned til forsvarerne, og pludselig begyndte det hele at fungere. Vi lukkede næsten ingen mål ind, og vi begyndte at vinde og vinde, men først skulle fundamentet være i orden, husker Zuma, der sluttede sæsonen som dansk mester. Og nu går han i øvrigt selv med planer om at begynde på en træneruddannelse.

Zuma var også ovre og besøge KB’s anlæg, men det var svært at genkende lokalerne, for de er blevet kraftigt moderniseret, siden førsteholdstruppen holdt til derovre. Men han kunne f.eks. godt huske, hvor den daværende holdleder Klaus Busk havde sit kontor, og at Todi Jónsson altid sad og drak kaffe derinde…

- Todi scorede en masse mål på kort tid, og så var han skadet i nogle måneder på grund af fiberskader. Så kom han tilbage og scorede en masse mål, og så blev han skadet igen, griner Zuma om en anden af vores angriber-legender. I dag er Todi i øvrigt sponsorchef på Dagbladet Børsen.

Bendtners handsker
Zuma kunne dog alligevel ikke huske, at han havde trænet med Nicklas Bendtners handsker, og det er da heller ikke verdens største historie, men bare en sjov, lille detalje. Torkil Fosdal, som har skrevet for FCK siden 1992 og i dag er journalist i klubben, fortæller:

- Vi skal tilbage til foråret 2004, hvor jeg havde lavet et videobånd med en masse af Zumas mål, som han og klubben skulle bruge til at prøve sælge ham. Det var meget normalt dengang, hvor Wyscout og andre digitale platforme ikke fandtes. Jeg benyttede så lejligheden til at tage et fanfoto med min datter, som i øvrigt nok slår mig ihjel for at billedet nu bliver offentliggjort, ha-ha… Men prøv lige at se Zumas handske! Det ser sgu ud som om, der står Bendtner på den!

Det kan meget vel være tilfældet. Nicklas Bendtner var dengang 16-årig ungdomsspiller i KB og skrev først nogle måneder senere kontrakt med Arsenal.

- Bendtner var aldrig oppe og træne med førsteholdet, men vi havde vist én stor kasse stående med huer og handsker og den slags, og der er tingene nok blevet blandet sammen mellem førsteholds- og ungdomsspillere, griner Zuma, da han ser billedet.

Endnu en sjov lille anekdote oven i de mange andre dejlige minder, han i forvejen har fra sine fem fantastiske år i Hovedstaden!

Mød Zuma i Fanshoppen
Husk, du kan møde Sibusiso Zuma i Fanshoppen lørdag kl. 12-14 og søndag kl. 14-15. Her kan du også købe den særlige hoodie, som han har fået fremstillet som led i hans arbejde med at rejse penge til et sportscenter i hans hjemby.