Facts før kampen mod FC Midtjylland

Facts før kampen mod FC Midtjylland

OM DOMMERNE 
Når F.C. København på søndag møder FC Midtjylland er der atter seks dommere påsat. Manden der skal lede det hele, er den 38-årige Michael Tykgaard. Han får hjælp på de to sidelinjer af Dennis Wollenberg Rasmussen og Henrik Larsen. Opgørets 4. dommer er Heine Sørensen, mens de to mållinjedommere er Jakob Kehlet og Mads-Kristoffer Kristoffersen. Claus Bo Larsen er dommerudvikler. 

Michael Tykgaard er i gang med sin 6. sæson i Danmarks bedste fodboldrække, og har indtil videre dømt lige præcis 100 Superligakampe. Ud af de 100 kampe har 16 af dem været med deltagelse af F.C. København, syv af dem er vundet af FCK, seks er endt uafgjort og tre med sejr til modstanderen. Den samlede målscore i de 16 kampe er 22-13 i F.C. Københavns favør. 

Fire gange før har Michael Tykgaard dømt F.C. København mod FC Midtjylland i Alka Superligaen, og det tegner jævnbyrdigt. To kampe er sluttet 0-0 og så har begge hold hentet en 2-1 sejr. I de fire kampe har Tykgaard ikke udvist nogle spillere – men har dømt to straffespark, et til hvert hold. 

KARANTÆNE-INFORMATION 
F.C. København fik kun et enkelt gult kort i sidste weekends 0-0 kamp mod Viborg FF. Det tilfaldt Mathias ’Zanka’ Jørgensen, og havde et pålydende af seks strafpoint. Det bringer Zanka op på 13 strafpoint, hvilket er lig med karantæne ved det næste gule kort. Federico Santander sad ude med karantæne mod Viborg FF, men er atter til rådighed til FCM-kampen, da Santanders røde kort mod Brøndby IF kun kostede en enkelt karantænedag. 

F.C. Københavns strafpoint i denne Superligasæson er fordelt på: Daniel Amartey (30), Thomas Delaney (22), William Kvist (20), Federico Santander (19), Mathias ’Zanka’ Jørgensen (13), Kasper Kusk (6), Stephan Andersen (4) og Andreas Cornelius (3). Hos FC Midtjylland sidder André Rømer ude med karantæne. 

F.C. KØBENHAVN VS FC MIDTJYLLAND 
46 gange er F.C. København tørnet sammen med FC Midtjylland i Alka Superligaen. F.C. København har vundet 22 gange, FC Midtjylland har vundet 13 gange og 11 kampe er sluttet uden vinder. 

23 af de 46 kampe har haft F.C. København som udehold. Otte af disse kampe er vundet, seks er endt uafgjort og ni gange har FC Midtjylland vundet. M

Målscoren i de 46 Superligakampe mellem F.C. København og FC Midtjylland er 79-53 (i F.C. Københavns favør), og 11 ud af de 132 mål er scoret i det 90. minut (inkl. tillægstid). 

Det hurtigste mål i en Alka Superligakamp mellem F.C. København og FC Midtjylland er scoret af William Kvist. Han scorede i det 2. minut i en 3-0 sejr tilbage i november 2008. 

F.C. København og FC Midtjylland har tre gange før mødt hinanden i den 17. spillerunde, alle tre gange er det endt med københavnsk sejr. 

Statistiske facts i samarbejde med danskfodbold.com