Vigtig viden før FCM vs FCK

Vigtig viden før FCM vs FCK

F.C. KØBENHAVN OG ALKA SUPERLIGAEN 2015/16 
I den forgangne weekend havde F.C. København chancen for at slå et hul på tre point ned til FC Midtjylland. Den mulighed opstod da FC Midtjylland spillede 1-1 ude mod OB om fredagen, men desværre kunne F.C. København ikke besejre Viborg FF om søndagen, og derfor er F.C. København stadig blot et enkelt point foran midtjyderne. 

F.C. København holder et snit på to point pr. Superligakamp, lig med at der indtil videre er hentet 32 point i løbet af sæsonens første 16 kampe. F.C. København har indtil kunnet synge ”Hvem var det der vandt i dag” ni gange, mens det blot to gange har været modstanderne, der har kunnet synge denne klassiker fra omklædningsrummene. De resterende fem kampe er alle sluttet uafgjort, heriblandt sæsonens første kamp mod FC Midtjylland (0-0). 

F.C. København står noteret for 26 træffere i Alka Superligaen, 25 af dem er scoret af FCK’ere, og de 25 mål fordeler sig på følgende spillere: Kasper Kusk (5), Andreas Cornelius (4), Youssef Toutouh (4), Nicolai Jørgensen (3), Thomas Delaney (2), Federico Santander (2), Ludwig Augustinsson (1), Marvin Pourié (1), Mathias 'Zanka' Jørgensen (1), William Kvist (1) og Benjamin Verbic (1). Det sidste af de 26 mål er et selvmål af AaB’s Kasper Pedersen. 

FC MIDTJYLLAND OG ALKA SUPERLIGAEN 2015/16 
Som det kan læses i ovenstående afsnit, er FC Midtjylland blot et enkelt point efter F.C. København i toppen af rækken. FC Midtjylland har indtil videre vundet ni kampe, spillet fire kampe uafgjort og tre gange stået i taberens rolle (0-1 til FC Nordsjælland, 1-2 til Brøndby IF og 2-4 til Viborg FF). Det er for øvrigt værd at bemærke, at midtjyderne har lidt to af deres tre nederlag hjemme på MCH Arena. 

FC Midtjyllands offensiv har været knapt så sprudlende som i sidste sæson, faktisk har de scoret ni mål færre, end de havde i sidste sæson efter 16 spillerunder. FC Midtjyllands 25 scoringer i Superligaen er fordelt på ikke mindre end 13 forskellige spillere. Topscorer er Morten ’Duncan’ Rasmussen med fire mål, herefter følger Mikkel Duelund og Martin Pusic (begge med tre mål. Daniel Royer, Paul Onuachu, Pione Sisto, Erik Sviatchenko og Jakob Poulsen har alle scoret to mål, mens Filip Novák, Kristoffer Olsson, Marcos Ureña, Patrick Banggaard og André Rømer alle blot er noteret for en et enkelt Superligamål. 

FCK OG DEN 29. NOVEMBER 
F.C. København har spillet tre kampe i Superligaen på datoen den 29. november. Tilbage i 1992 endte det med en 3-1 sejr over AGF, en kamp hvor de tre københavnske mål blev scoret af Jørgen Juul Jensen (2) og Ivan Nielsen. I 1998 endte det uden scoringer mod AB, og herefter skulle der gå 11 år, før F.C. København spillede den næste (og seneste) Superligakamp på datoen 29. november. Her var modstanderen til gengæld FC Midtjylland, og Atiba Hutchinson og Dame N’Doye scorede de mål, der sikrede Løverne en 2-0 sejr. 

VIDSTE DU AT… 
 … der er lavet fire selvmål i Superligakampene mellem F.C. København FC Midtjylland? To selvmål fra hver klub – og de fire ”syndere” er Magnus Kihlstedt, Magnus Troest, Olof Mellberg og Jim Larsen. 

 … Superligakampene mellem F.C. København og FC Midtjylland vil været overværet af 600.000 tilskuere i alt, hvis der vel og mærke kommer 10.501 tilskuere på søndag. 

 … F.C. København og FC Midtjylland har mødt hinanden seks gange i Superligaen i november måned. FC Midtjylland har vundet en gang, to er endt uafgjort mens F.C. København har vundet de seneste tre indbyrdes november-kampe. 

 … Dame N’Doye er den spiller i Superligaens historie, der har scoret flest Superligamål mod FC Midtjylland? N’Doye er noteret for 10 mål i Alka Superligaen mod midtjyderne. 

Statistiske facts i samarbejde med danskfodbold.com