- Det er vigtigt for mig, at alle har det godt

- Det er vigtigt for mig, at alle har det godt

Yooo…. Federico! 

En høj stemme forcerer sin vej ned gennem den 30 meter lange gang på træningsanlægget. 

Modtageren står og griner. Laver lidt fagter, inden han går den råbende part i møde. De tjatter lidt til hinanden. Smilende til at starte med. Derefter grinende. Til sidst skraldgrinende. Udveksler lidt håndtegn. Et par usammenhængende engelske gloser bliver det også til fra begge. De klapper hinanden på skuldrende i en halv omfavnelse, inden de går tilbage til hver deres træningssyssel. 

Sprogligt forstår de endnu ikke hinanden helt. Men alligevel forstår de hinanden. Alligevel er de venner. Federico Santander og Youssef Toutouh. 

Et par timer efter efter sidder sidstnævnte i Frederiksberg Centret og skriver autografer. Kort forinden har han siddet hjemme hos Kasper Kusk og nydt et kort pitstop mellem træning og fanarrangementet, hvor også Kusk deltager. 

Bag et skrivebord tager Toutouh i mod fans i alle aldre. Dog er majoriteten af de tilstrømmende skoledrenge med indvandrebaggrund. Han er deres helt. Øjnene lyser op, når de får øje på ham. Han tjatter til dem. Tager selfies med dem. Skriver på deres trøjer. På deres arme. Han laver sjov og giver dem ind imellem et par seriøse råd med på vejen. De vil jo gerne være fodboldstjerner. 

Humor bringer mig tættere på folk 
Ved et lille rundt bord sidder han nu og skal reflektere over sig selv. Vi er tilbage på træningsanlægget i det taktiske auditorium. Ansigtet er i lidt mere seriøse folder. For selvom Youssef Toutouhs smilefrekvens nærmer sig de 100, lyser alvoren ud af ham, når samtalen drejer sig over mod vigtigere emner. 

- Jeg føler, at jeg er en meget åben person. Jeg er altid glad og smilende. Men jeg ved, at når det skal være seriøst, så er det seriøst. Der skal dog altid være plads til at lave lidt sjov, siger han og uddyber, at humoren, det sjove, han laver med sine medspillere, har en årsag. 

- Det gør, at jeg kommer tættere på folk. Især de nye her. Dem er jeg blevet rigtig gode venner med. Jeg gør en del ud af at tage godt mod nye holdkammerater, så de føler sig velkommen, fortæller Youssef Toutouh og tilføjer. 

- Det er vigtigt for mig, at alle har det godt her i klubben. Og at de føler sig hjemme her. Federico er ved at lære engelsk nu, og det er jeg utrolig glad for, så jeg kan tale mere med ham og lære ham bedre at kende. Det giver også mig en del, for så kan jeg også tale med ham og fortælle ham endnu mere om, hvordan det er at være her. Men bare det, at han smiler, og vi kan lave lidt sjov med vores kropsprog, gør også mig glad, fortæller Youssef Toutouh gestikulerende, inden han forholder sig til, hvorfor han egentlig gør den ekstra indsats for at integrere sine nye medspillere på holdet. Det er nemlig udslaget et miks af hans personlighed og et grundlæggende ønske for holdets bedste. 

Trives bedst når folk er glade 
- Jeg er bare sådan et menneske, som trives bedst, når folk omkring mig er glade. Jeg kan godt lide, at der er et godt sammenhold i en klub, hvor vi ser hinanden så meget. Det er vigtigt, at vi kan forstå hinanden og lave sjov, fortæller Youssef Toutouh. 

Med sin nordafrikanske baggrund har han nemt ved at identificere sig med udfordringerne med at flytte til et land som Danmark og de rutiner og kulturelle normer, danskerne praktiskerer. Begge Youssef Toutouhs forældre er født i Marokko, men han selv og hans søskende er født i Danmark, som han har repræsenteret i 13 ungdomslandskampe. 

- Jeg er født her og ligner måske ikke en Jens. Men jeg kender spillereglerne og normerne her i landet og i København. Og måske min baggrund og mine egne erfaringer gør det nemmere at fortælle en som Federico, som lige er flyttet hertil, hvordan det er at komme til et nyt land, hvor han ikke kender sproget eller kulturen. Og det er vigtigt for mig at bidrage med mig selv på den måde socialt, siger Youssef Toutouh, der ikke kun begrænser sin humoristiske og glade tilgang til sine medmennesker til omklædningsrummet i klubben. Også i Frederiksberg Centret deler han frejdigt ud af jokes til de unge drenge og krammere til generte, rødmende piger, der møder deres idol. 

- Jeg er, som jeg er. Når jeg er i klubben, og når jeg er sammen med mine venner. Eller møder folk på gaden. 

I morgen kan du læse den sidste del af vores artikelserie om Youssef Toutouh. Her kan du blive klogere på, hvad der betyder mest for ham i forhold til fodboldkarrieren. Han kommer blandt andet ind på familien, religionen og det faktum, at han stadig bor hjemme hos sine forældre.