Youssef Toutouh: Fodbold betyder ALT

Youssef Toutouh: Fodbold betyder ALT

Youseeeeeeef! TOU! TOUH!... Youseeeeeef! TOU! TOUH!... 

Sådan lyder det, når Sektionen hylder Youssef Toutouh. 

Tusinde taktfaste stemmer og hænder akkompagneret af stortrommernes unisone, rytmiske banken fanger hurtigt den 23-årige midtbanespillers opmærksomhed midt i opvarmningen. Han vender sig om. Smiler. Nikker anerkendende i takt, inden hans hænder klapper med i samme tempo som den lovprisende chant fra de dedikerede fans, hvorefter de applauderer igen – som en tak for takken. 

Sekunder af gensidig kærlighed mellem fans og spiller. 

Særligt i denne sæson har der været noget at glæde sig over. På begge sider af banen. Youssef Toutouh har nemlig leveret stabilt i en efterhånden lang række kampe og bidraget til holdets øjeblikkelige førsteplads. 

Siddende i det taktiske auditorium, mens han sirligt blander en energidrik, reflekterer Toutouh over den seneste periode. 

- Jeg er startet inde de sidste mange kampe. Og det giver mig rigtig meget, at jeg får den faste spilletid. Selvtillid, tiltro fra trænerne, og at det gårgodt for hele holdet, gør, at jeg får nemmere ved at præstere. Nu er målene jo også begyndt at komme, smiler Youssef Toutouh, inden han tager en tår af den orange drik og fortsætter. 

- Men i bund og grund er det en stor cadeau til hele holdet, at jeg også i højere grad har fundet den stabilitet. Det hele hænger sammen, mener han. 

Fodbold betyder ALT 
Holdets gode periode har stor betydning for Youssef Toutouh på flere parametre. Og at han efter en periode i sidste sæson med store udsving - primært forårsaget af et miks af korte og lange skadespauser – har været en fast del af startelleveren de seneste måneder, har ikke gjort glæden mindre. 

- Det gør en stor forskel for mig som menneske og fodboldspiller. For fodbold betyder ALT for mig. Selvfølgelig handler det for hver enkelt fodboldspiller om at spille. Men det handler også om at vinde som et hold. Og er man med til det via spilletid, så giver det en følelse af at have bidraget med meget mere, end hvis man bare havde siddet på bænken eller værre endnu – siddet uden for med en skade, fortæller Youssef Toutouh, der samtidig fortæller, hvordan han har tacklet modgangen og perioderne, hvor han ikke har været fast mand på holdkortet. 

- Jeg har altid fået at vide hjemmefra, at man aldrig skal være sur og hænge med hovedet. Jeg skal bare trække arbejdstøjet på og have en god portion tålmodighed. Så når jeg ikke er blevet valgt til, har jeg bare arbejdet ekstra hårdt, så jeg kunne gribe chancen, når jeg har fået den, siger Youssef Toutouh og understreger, hvilken egenskab, der har betydet mest i forhold til, hvor han er netop nu. 

- Tålmodighed. Den har bragt mig langt, fortæller han, men erkender dog også i samme åndedrag, at det ikke er rart at blive valgt fra. 

Kun plads til de 11 bedste 
- Jeg har ikke været vred. Men når jeg ikke kommer på holdet, er jeg selvfølgelig skuffet. Hvis man ikke er i FCK for at ville spille, har man ikke valgt det rette sted, mener Youssef Toutouh og uddyber. 

- Der er plads til elleve spillere, og der er plads til de bedste elleve. Sådan er det. Og det er op til træneren at vælge, hvem det skal være. Det eneste sted, man i hverdagen kan lave om på tingene, er på træningsbanen, og så er det bare med at levere dér. Men det er klart, at jeg har været skuffet nogle gange. Omvendt respekterer jeg, at trænerteamet skal vælge fra og til, så vi stiller med det bedste hold, fortæller midtbanespilleren, der i visse kampe lægger skuffelsen til side, fordi han ganske enkelt kan se en mening med, at han af taktiske årsager ikke er blandt de elleve startende. 

- Når vi har haft kampe med et stramt, taktisk koncept, kan jeg godt forstå, at jeg har fået en tur på bænken. Jeg er ikke så taktisk en spiller, men omvendt har jeg været glad, når han har haft brug for noget power, kreativitet og fart, og jeg så er kommet på banen, fortæller Youssef Toutouh, der mest af alt foretrækker, at holdet bare vinder. 

- Jeg er en meget følsom person. Og når vi taber, går det mig meget på. Jeg bliver meget påvirket af det. Omvendt bliver jeg ekstra glad, når vi vinder. Men tro mig…. Når man er en del af det, så bliver hele lykkefølelsen omkring en sejr mere intens. Det betyder rigtig meget for mig, siger han og tilføjer. 

- Og for fansene. Jeg ved, at det betyder alt for dem også. 

I morgen i anden del af artikeltrilogien om Youssef Toutouh fortæller midtbanespilleren, hvordan han bruger humor til at integrere de nye spillere i truppen – og hvorfor det er vigtigt for ham at gøre en aktiv indsats for at få dem godt i gang.