Fire kampe fastlagt

Delaney om landsholdet: Det er et stort mål

I går blev vores anfører Thomas Delaney endnu engang udtaget til det danske landshold, hvor han indtil videre har spillet tre kampe. En udtagelse, som anføreren er glad for, og som også giver blod på tanden.

- Det er et dejligt skulderklap. Nu er jeg jo blevet udtaget nogle gange efterhånden, så det er dejligt med noget kontinuitet i udtagelserne, og så gælder det om at bide sig fast og få noget mere spilletid, siger Thomas Delaney, som finder landsholdet som en stor motivationsfaktor for ham i det daglige.

- Det er et af mine store mål og en stor motivation for mig. Jeg har ind imellem samtaler med Morten (Olsen, red.) om, hvad jeg skal gøre bedre i mit spil for at udvikle mig, og vi er heldigvis enige i de forskellige fokuspunkter, så det er meget det samme jeg skal udvikle i både klub- og landsholdsregi, siger Thomas Delaney, som det seneste år har været inde i en stabil periode som fast mand og anfører for Byens Hold, der har udviklet ham som spiller og menneske.

- Jeg tror, at det handler om, at jeg er blevet ældre. Jeg er blevet mere bevidst om de rigtige ting både på og udenfor banen. Og på banen har det jo handlet om at vide, hvornår man ikke behøver at gøre tingene sværere for sig selv, og der har kontinuiteten, at jeg har været med kamp efter kamp, hjulpet, og det har også været vigtigt, nu jeg er blevet anfører. Det ansvar har nok også haft en indflydelse, siger Thomas Delaney.

Han er med i truppen for Danmark, der spiller hjemme mod Albanien og ude mod Armenien i to meget vigtige EM-kvalifikationskampe.