Facts før kampen mod SønderjyskE

Facts før kampen mod SønderjyskE

OM DOMMERNE 

Søndagens kamp på Sydbank Park i Haderslev skal dømmes af den 39-årige Michael Johansen. Han er i gang med sin 8. sæsonen i landets bedste fodboldrække, og har indtil videre dømt 120 kampe i Superligaen, hvoraf de 16 af dem har været med deltagelse af F.C. København. De 16 kampe er endt med ni sejre, seks uafgjorte og et enkelt nederlag. 

Michael Johansen har dømt F.C. København mod SønderjyskE en enkelt gang før i Alka Superligaen. Det var i 2013, hvor FCK den 6. oktober vandt 2-1 i Telia Parken. Rúrik Gíslason og Nicolai Jørgensen scorede for FCK mens sønderjydernes reducering i tillægstiden blev sat ind af Julián Luque Conde. 

De to liniedommere på søndag er Lars Hummelgaard og Brian Qvist. Opgørets 4. dommer er Peter Rasmussen, mens Finn Lambek har fået jobbet som dommerudvikler. 

KARANTÆNE-INFORMATION 

Wiiliam Kvist fik F.C. Københavns eneste gule kort i søndags mod Esbjerg fB, og logisk nok er ingen spillere derfor i karantæne eller i karantænefare. Heller ikke SønderjyskE har nogle spillere i karantæne. 
 
F.C. KØBENHAVN VS. SØNDERJYSKE 

I Alka Superligaen har F.C. København aldrig tabt til SønderjyskE. 27 kampe har givet 19 sejre og otte uafgjorte. 

Ses der isoleret på F.C. Københavns udekampe mod SønderjyskE i Alka Superligaen, har F.C. København 16 gange været på besøg hos søndagens værter. De 16 kampe er endt med 10 sejre og seks uafgjorte. 
 
F.C. København har dog tabt to gange til SønderjyskE. Begge nederlag var i DBU Pokalen (0-5 og 3-4), men FCK har tilsvarende også besejret sønderjyderne to gange i pokalturneringen (1-0 og 3-0). 

OM SØNDERJYSKE 

SønderjyskE har før denne sæson blandt andet sagt farvel til Erik Marxen, Henrik Hansen, Niels Lodberg, Adigun Salami og Daniel Jensen. Derudover er den fra FCK udlejede Marvin Pourié jo vendt hjem til København med mål i støvlerne. 
 
Men der er også kommet nye spillere til SønderjyskE, og størst interesse har der nok været omkring den tidligere Superligatopscorer Thomas Dalgaard. Udover Dalgaard har SønderjyskE også lavet aftaler med et par spillere fra 1. division i form af Joao Pereira, Janus Drachmann, Troels Kløve og Marc Pedersen. Sønderjyderne har desuden fået en landsholdsspiller fra Uganda på holdet, det er den 22-årige angriber Emmanuel Okwi. Dog har Okwi endnu ikke været i aktion i Alka Superligaen.

SønderjyskEs to første kampe i Alka Superliga er endt med sejr og nederlag. I første runde lynede Thomas Dalgaard to gange ganske tidligt i udekampen mod FC Nordsjælland, det sikrede SønderjyskE en forholdsvis sikker 2-0 sejr. Ugen efter fik SønderjyskE besøg af FC Midtjylland, men på trods af godt sønderjysk spil og en del chancer, var det midtjyderne der kunne tage hjem med en 2-1 sejr og tre point. 

SønderjyskE sluttede sidste sæson på 10. pladsen med 37 point. Blot 14 af de 37 point blev hentet på hjemmebane. 

Statistiske facts i samarbejde med danskfodbold.com