Friske facts før onsdagens kamp

Friske facts før onsdagens kamp

OM DOMMERNE 
De dommere, der skal i aktion på onsdag, er alle fra Finland. Kampens dommer er den 37-årige Mattias Gestranius, og kampen bliver den første europæiske kamp i denne sæson for Gestranius. 

Kampens to liniedommere er Jan-Peter Aravirta og Mikko Alakare, mens det er Antti Munukka der har fået posten som 4. dommer. 

Der er ikke påsat målliniedommere til kampene i 3. kvalifikationsrunde i UEFA Europa League. 

Det er første gang Mattias Gestranius dømmer en dansk klub i en Europa Cup kamp. F.C. Københavns seneste kamp med en finsk dommer var den 20. september 2012. Dengang slog F.C. København hjemme i Telia Parken norske Molde FK med 2-1. Dommeren i den kamp var Antti Munukka, manden der på onsdag har hvervet som 4. dommer. 

KARANTÆNE-INFORMATION 
Marvin Pourié fik gult kort i returkampen mod Newtown AFC, og er dermed den eneste FCK’er med en advarsel i denne sæson (i UEFA Europa League). Da det kræver tre gule kort at få en karantænedag, er der stadig lang vej til en ”fridag” for både Marvin Pourié og de øvrige FCK’ere, altså under forudsætning af, at ingen spillere får et rødt kort på onsdag. 

OM EUROPA LEAGUE 
Om det bliver F.C. København eller FK Jablonec, der går videre fra 3. kvalifikationsrunde, må tiden vise, men for taberen er der ikke mere europæisk fodbold i denne sæson, mens vinderen er klar til playoff-runden, altså den sidste hurdle inden gruppespillet. De to kampe i playoff-runden er programsat til den 20. og 27. august. 

Vidste du at… 
  • 16 hold er direkte kvalificeret til gruppespillet i UEFA Europa League. 
  • Der er alt i alt 191 hold der får spilletid i UEFA Europa League fra de første kvalifikationsrunder og til finalen er spillet den 18. maj 2016 på St. Jakob-Park i Basel, Schweiz. 

Statistiske facts i samarbejde med danskfodbold.com