Ludwig: De to bedste dage i mit liv

Ludwig: De to bedste dage i mit liv

EM - uvirkeligt og ubeskriveligt
U21-europamesteren Ludwig Augustinsson stødte til truppen mandag aften i Celje, hvor han dog ikke kom i kamp, fordi han havde rejst hele dagen. EM-guldet har naturligvis været en fantastisk oplevelse, og det er stadig lidt uvirkeligt for den stærke venstre back:

- Det har været helt fantastisk, og det er stadig lidt uvirkeligt og nærmest ubeskriveligt. Der var jo ingen, der troede vi ville vinde, men vi spilede virkelig som et hold og kæmpede for hinanden, og det var nok det, vi vandt på i sidste ende, fortæller Ludwig, der var med til at skrive svensk fodboldhistorie i Prag.

- Hvordan blev I modtaget, da I kom hjem til Sverige?

- Dagen efter var der samlet 20-30.000 mennesker for at fejre os i Stockholm, og det var helt vildt. Vi vidste godt, at det berørte mange, men at der var SÅ mange, det var fantastisk. Statsministeren var der, medierne osv osv. Finalen og fejringen i Stockholm er helt sikkert mit livs to bedste dage.

- Du fortalte tidligere på året i et interview på FCK TV, at du aldrig havde drukket spiritus. Gælder det stadig?

- Ha-ha, nej, det gør det ikke, jeg blev vist lidt fuld, smiler Ludwig.

- Du fik lige tre dages ekstra fri, inden du rejste herned til Østrig, så det er ikke blevet til meget ferie?

- Nej, jeg slappede bare af med min kæreste i hendes families sommerhus i Sverige, men jeg føler mig faktisk helt frisk og klar til en ny sæson.

Udenlandsk interesse

- Alle har kunnet se i medierne, at udenlandske storklubber viser stor interesse for dig i øjeblikket. Hvordan håndterer du egentlig det?

- Det er ikke noget problem for mig, jeg har været vant til det før, selv om det er ikke var på samme niveau som nu. Men jeg har lært mig at håndtere det, og det handler om at fokusere. Alt mit fokus er på F.C. København, og jeg har kun tænkt på at komme tilbage til kammeraterne, og jeg har glædet mig til at møde dem igen og komme i gang her, hvor jeg har det virkelig godt.

Mål for den kommende sæson
- Hvilke tanker har du gjort dig om den kommende sæson?

- For klubben handler det naturligvis om at vinde ligaen og også gerne pokalen, ligesom vi skal i Europa League-gruppespillet. Det mener jeg også er realistisk, for jeg synes holdet ser rigtig godt ud, så vi bare kan undgå de mange skader igen, har vi rigtig gode chancer, vurderer Ludwig.

- Har du også nogle personlige målsætninger for sæsonen?

- Ja, jeg vil gerne fortsætte den vej, jeg er begyndt på, efter jeg kom til København. Det vil sige et solidt forsvar, og at jeg kan lave mange assists og gerne også selv score nogle mål. Jeg har også et mål om at komme med A-landsholdet til EM næste sommer. Jeg har allerede været inde omkring holdet, og jeg tror på muligheden, hvis jeg holder et højt niveau. Og desuden er der jo OL i Brasilien, og det vil jeg selvfølgelig også meget gerne opleve.

- Så der bliver nok heller ikke meget sommerferie næste år?

- Nej, men når man elsker sit job så meget som jeg gør, er det ikke noget problem med bare at køre på, smiler Ludwig.