Dengang vi kunne have sikret guldet i Viborg

Dengang vi kunne have sikret guldet i Viborg

Sæsonrekord i Viborg
Aldrig før eller siden har der været så mange mennesker til fodbold på Viborg Stadion! De grønblusede var i gang med deres bedste Superliga-sæson nogensinde og havde ligget nr. 1 de første 5 spillerunder og i top 3 lige indtil 28. runde. Tilmed havde de, som en af de første klubber i provinsen, fået moderniseret deres stadion blot to år forinden, så rammerne var perfekte denne torsdag aften i maj.

9.353 personer var mødt op for at se, om viborgenserne kunne hale ind på OB i jagten på bronzemedaljer. For de hundredevis af FCK-fans, der havde taget turen, var der dog endnu mere på spil - Byens Hold sloges med Brøndby om guldet og kunne, hvis alt flaskede sig, sikrede mesterskabet i denne tredjesidste spillerunde.

Ståles første halvsæson
Det var Ståles første halvsæson efter at have overtaget fra Hans Backe i vinterpausen, hvor vi førte ligaen med fire point. Men vi tabte forårspremieren i Brøndby med 0-3, og da vi siden fik udsat en kamp i Farum på grund af sne, så rivalerne fra Vestegnen sit snit til at overtage førstepladsen.

Fra starten af april kom vi dog tilbage på rette spor, og pudsigt nok igen med AGF og Viborg som med-aktører. Vi vandt nemlig en lørdagskamp 4-0 i Århus, mens Brøndby tabte 0-2 i Viborg om søndagen, og siden gav vi ikke førstepladsen fra os. 

Stadig spænding i toppen
Da vi kørte til Viborg med tre runder igen, var vi seks point foran Brøndby. Vi kunne altså sikre titlen definitivt ved at vinde i Viborg, hvis Brøndby satte point til hjemme mod FC Nordsjælland – og vi kunne klare den med uafgjort, hvis Brøndby tabte. Ugen inden havde vi dog misset to gode muligheder for at rykke yderligere fra i toppen ved at spille 0-0 hjemme mod Brøndby og 1-1 i den udsatte kamp i Farum, så der var stadig spænding i toppen.

Brøndbys kamp gik i gang en time senere end vores, og da stod det stadig 0-0 i Viborg efter en chancefattig og halvkedelig affære. Ingen af holdene turde rigtig satse for alvor, vel vidende at et nederlag kunne blive fatalt, mens uafgjort var til at leve med. 

Det stod dog hurtigt klart, at Brøndby ikke ville fejle denne aften, hvilket de jo sjældent gør, når vi har brug for, at Nordsjælland tager point fra dem – men det er anden historie! Per Nielsen bragte dem foran allerede i 1. minut, og efter 20 minutter stod det 2-0, så det begyndte at ligne en aften, hvor de blå-gule ”kun” ville være fire point efter inden de to sidste runder, hvor vi bl.a. havde en svær udekamp i Odense.

Tobbe og Mackan slog til igen
Viborg var før kampen kun to point efter OB på 3. pladsen, så der var vild jubel i Domkirkebyen, da Midtjylland ca. 20 minutter før tid bragte sig foran 1-0 i Odense, hvilket blev det eneste mål i den kamp. Nu kunne viborgenserne gå forbi fynboerne med en sejr over løverne, men sådan skulle det ikke gå…

I det 81. minut slog svenskerduoen ”Tobbe” og ”Mackan” nemlig til og sikrede os alle tre point. Tobias Linderoth slog en af sine velkendte præcise fremlægninger i dybden, og Marcus Allbäck flugtede halvt liggende medløbsbolden forbi John Alvbåge i Viborg-målet.

 

Arkivfoto: Carl Redhead, FCK.DK


Afgørelsen faldt i Odense - og Horsens
Dermed kunne vi afgøre det hele i Odense i næstsidste runde, men det startede skidt. Efter tre minutter bragte José Junior OB foran på et langskud fra 35 meter, og lidt efter bragte Elmander Brøndby foran i Horsens. Men så tog pokker ved Horsens, der udlignede kort før pausen og siden scorede tre gange mere efter pausen, selv om de faktisk kun havde scoret 12 mål i de foregående 16 hjemmekampe…

OB holdt hjem og vandt 1-0 og holdt dermed også forspringet til Viborg og endte med at snuppe bronze, mens Viborg FF satte sig på fjerdepladsen. Men trods nederlaget endte guldet for femte gang i hovedstaden, og så betyder det ikke noget, at vores sejr i Viborg faktisk kun var den eneste i sæsonens sidste fem kampe.

Her er nogle billeder fra fejringen i Odense:


Fans og spillere jubler over mesterskabet, mens Holmstrøm interviewes til TV

Álvaro dirigerer heppekoret - bemærk en afslappet påklædt Michael Gravgaard til højre. Han missede de sidste seks kampe pga et forstrakt ledbånd og overværede OB-kampen fra fan-tribunen.

Guldglæde i omklædningsrummet - Lars Jacobsen og Per Wind har allerede sikret sig en kølig pilsner, mens Silberbauer endnu nøjes med en cola...

Fotos: Torkil Fosdal, FCK.DK