Flot 3-0-sejr over AaB i Reserveligaen

Umiddelbart lignede det en vanskelig opgave, da et ungt og uerfarent reservehold - med to lånte spillere i FC Roskilde - tog imod Mesterskabs-slutspillets tophold fra AaB, som stillede med en række velkendte Superliga-profiler.

Men løverne leverede en fremragende præstation gennem samtlige 90 minutter, og sejren kunne endda let være blevet større end de tre mål, som Berat Beciri scorede.

Den 18-årige kantspiller, som har været fast inventar på reserveholdet her i foråret, slog første gang til efter bare fire minutter, da den ene af Roskilde-lejesvendene, Pierre Larsen, serverede et perfekt indlæg til ham i feltet, så han kunne udplacere Carsten Christensen i AaB-målet.

Det var lige den start, der var brug for til at styrke selvtilliden, og efter et lille kvarter var Felfel tæt på at øge, da han fik en stor chance efter en fin kontra - igen fra den aggressive Pierre Larsen på højrekanten - men han sendte bolden tæt forbi den ene stolpe.

AaB havde også sine afslutninger, men det blev aldrig voldsomt farligt nede foran anfører Kim Christensen, og Lasse Lindbjerg og Marcus Mathisen havde godt fat i Viktor Ahlmann og den store Lukas Spalvis, der har været skadet længe og tydeligvis mangler lidt for at være helt i Superliga-træning endnu.

Midt i halvlegen kunne de dog med lidt held - og dommertække - have fået straffe i en 50/50-situation, men Peter Kjærsgaard-Andersens fløjte forblev tavs.

Fem minutter før pausen blev det 2-0 efter en flot kontra, hvor venstreback Adam Mansa strøg med frem og fandt Beciri, der med et skud i det korte hjørne udplacerede Carsten Christensen.

Wiland afløste planmæssigt Kim i pausen, og vi fortsatte hvor vi slap med at gå godt til vaflerne og presse nordjyderne. Efter seks minutter var det tæt på 3-0, da Brandur spillede Pierre Larsen i feltet, men denne gang fik AaB-keeperen afværget med en flot redning. Kort efter fik Felfel en stor chance, men bankede desværre bolden over mål, og da vi rundede en time skulle gæsterne være glade for, at de stadig kun var bagud med to.

Jonatan Frimann afløste en træt Felfel, der som sagt også spillede sin første kamp i et par måneder, men Beciri var flyvende i dag og øgede midt i halvlegen til 3-0 efter endnu en fint gennemført kontra.

Flot hattrick af den unge albanskfødte offensivspiller, der har optrådt på Albaniens U17- og U19-landshold og også været udtaget til U21-landsholdet, hvor han dog måtte melde afbud.

Tættest på en reducering var AaB, da en clearing fra Lasse Lindbjerg tilfældigt ramte en AaB'er og var ved at snyde Wiland, men bolden endte i sidenettet. De fleste af deres angreb løb ellers ud i ingenting, især fordi indlæggene manglede kvalitet - og fordi FCK-forsvaret i dag bare stod sikkert, koncentreret og solidt og foran sig havde en stærk midtbanemotor med Brandur og Wohlgemuth.

Mikkel Dige afløste Lindbjerg små 10 minutter før tid, og lidt efter blev Beciri også afløst af færingen Jógvan Jacobsen. Netop han var i slutminutterne ved at øge til 4-0 efter en forsvarsfejl sendte ham fri i venstre side af feltet, men Carsten Christensen reddede til hjørne.

En gennemført flot indsats af alle mand!

Holdet:
Kim Christensen (46.: Johan Wiland) - Kristian Geertsen, Marcus Mathisen, Lasse Lindbjerg (79.: Mikkel Dige), Adam Mansa - Pierre Larsen, Mikkel Wohlgemuth, Brandur Olsen, Berat Beciri (81.: Jogván Jacobsen) - Yones Felfel (62.: Jonatan Frimann), Julian Kristoffersen.

Ikke benyttet: Rasmus Garly