Løverne videre efter straffesparks-konkurrence

Fire ændringer på begge hold
Begge hold kom til pokalkvartfinalen med friske Superliga-nederlag i bagagen og havde hver ændret på fire pladser siden weekenden. Hos løverne var Nilsson, Poulsen, Toutouh og De Ridder med i stedet for Zanka, Gíslason, Delaney og Amankwaa, og desuden den ændring at Nicolai ligesom mod Vestsjælland havde udgangspunkt på venstre midt, så det var De Ridder, der dannede frontduo med Corner.

Netop De Ridder havde en udmærket chance efter 9 minutter, men sendte sin afslutning tæt forbi mål. Ellers var randrusianerne tættest på scoring i indledningen, men måtte to gange se Stephan Andersen hive stærke redninger frem. Først da Brock-Madsen var lige ved at prikke bolden ind efter et indlæg var gået gennem benene på Antonsson, og lidt efter, da Bjarnason var ved at liste bolden ind ved den ene stolpe.

Randers bedst før pausen
Jyderne havde mest vind i sejlene i de første 45 minutter, hvor løverne i lange periode kæmpede med at finde flow i spillet og for sjældent fik kørt angrebene ordentligt i gennem, så man kunne komme til afslutninger. Selv da Randers FC i 4-5 minutter spillede med en mand i undertal – mens Keller fik syet en flænge efter et møde med Corners albue – formåede de at lægge et vist pres på løverne, men forsvaret stod ganske solidt, og især Pelle Nilsson tog godt for sig i duellerne med den store Djiby Fall.

De sidste 10 minutter af halvlegen begyndte løverne dog at komme frem til noget, og først headede Corner forbi på et indlæg fra Augustinsson, og lidt efter var han tæt på at nå frem og prikke en løs bold ind, efter en afslutning fra Nicolai havde ramt De Ridder og blev rettet af, men Randers-keeperen Kalle Johnsson nåede først på den.

Vi skulle dog helt hen til halvlegens overtid, før det for alvor lugtede af mål, da Nico lagde bolden til rette for Toutouh, der resolut fyrede af fra kanten af feltet, men Johnsson nåede lige akkurat at få fingerene på og slå den til et hjørne, som vi aldrig fik lov at tage, fordi tiden var udløbet.

Kovending efter pausen og fem gode chancer på et kvarter
Efter pausen kom der imidlertid helt andre boller på suppen – og en helt ny suppe, og nye tallerkener og bestik. Kort sagt var løverne som forvandlede og fandt nu tilbage til det tempo og den præcision i pasningerne, som også kendetegnede store dele af OB-kampen i søndags. Og chancerne kom også i en lind strøm…

Toutouh fik den første efter 48 minutter, da Corner headede et Augustinsson-indlæg ned til ham midt i feltet, men skuddet blev blokeret. De Ridder fik den næste to minutter senere, men Johnsson snuppede forsøget. Corner fik den tredje, da han efter 54 minutter sendte et langskud på trekant-sammenføjningen, hvorfra den studsede til målspark.

Og bare to minutter senere fik Amartey den fjerde gode mulighed, men sendte bolden i sidenettet efter et indlæg fra Høgli. Og inden der var gået en time fik Nicolai den femte, og den var kæmpe-stor, da Christian Poulsen med en genial indenoms-stikning sendte Høgli fri i højre side, og han fandt Nico inde foran, men i fri position sendte han bolden forbi mål.

Målløst i den ordinære kamp
Så anede man et ubehageligt deja vu fra i søndags, og to minutter senere var det ved at gå galt i den anden ende, da Kasper Fisker fik en kæmpe hovedstøds-chance, men headede lige på Stephan. Siden faldt intensiteten og der blev længere mellem de giftige FCK-angreb, men Amartey og Corner fik dog skabt en god mulighed til Nicolai et kvarter før tid, men Keller nåede at tackle ham i skudøjeblikket.

Amankwaa afløste Christian Poulsen, men ellers lod Ståle udskiftningerne vente på sig, formentlig med henblik på den forlængning, der tegnede sig mere og mere tydeligt – og som også blev en kendsgerning efter en lidt rodet afslutning på halvlegen, hvor gæsterne stadig havde kræfter til at gå frem og lægge pres på, men uden at komme til de helt åbne muligheder.

Mange trætte ben i forlængningen
Delaney kom ind til forlængningen i stedet for De Ridder, og efter seks minutter hang føringsmålet igen i den kolde aftenluft, da et hjørne blev snittet videre til Amankwaa, der tæmmede bolden, vendte rundt og fyrede af med venstre, men lige over mål. I den anden ende fik Mads Agesen en udmærket skudchance efter en dødbold, men Stephan tog sig sikkert af hans flade forsøg mellem venner og fjender.

Spillet bølgede frem og tilbage i de to gange 15 minutters forlængning, mens trætheden tydeligvis bredte sig mere og mere på de to hold, og angrebsopbygningerne blev længere og længere fra begge sider – og chancerne udeblev, mens uret tikkede mod de 120 minutter.

Kort før tid valgte Ståle at sende dødboldspecialisten Brandur Olsen ind for Amankwaa, og ganske rigtigt – han kom i aktion, da dommer Anders Poulsen fløjtede af og gjorde klar til den pokal-straffesparks-konkurrence i PARKEN siden en AB-kamp i 2000.

Sådan gik straffesparkene...
1-0 Pelle Nilsson åbnede ballet med at hamre bolden stensikkert ind
1-1 Nicolai Brock-Madsen - alt tegnede ellers lyst og lovende, da Stephan parerede hans forsøg, men til stor forundring for Stephan & co. dekreterede dommeren omspark, fordi han mente Stephan gik for tidligt – og anden gang sad den der.
2-1 Brandur Olsen - hamrede iskoldt 2-1 ind
2-2 Nicolai Poulsen
3-2 Nicolai Jørgensen - fintede keeperen til den ene side og sparkede bolden ind i den anden
3-3 Elmar Bjarnason
4-3 Andreas Cornelius - hamrede det fjerde forsøg op i krydset
4-4 Viktor Lundberg
Youssef Toutouh sparker bolden over mål, men...
Christian Keller sparker den på overliggeren!
5-4 Daniel Amartey - sikker scoring
Stephan Andersen redder Mads Agesens forsøg!

Holdet: 1 Stephan Andersen – 2 Tom Høgli, 4 Pelle Nilsson, 15 Mikael Antonsson, 3 Ludwig Augustinsson – 24 Youssef Toutouh, 18 Daniel Amartey, 29 Christian Poulsen (76.: 32 Danny Amankwaa (119.: 36 Brandur Olsen)), 10 Nicolai Jørgensen – 22 Steve De Ridder (91.: 8 Thomas Delaney), 11 Andreas Cornelius
Ikke benyttet: 41 Kim Christensen, 19 Rúrik Gíslason, 20 Christoffer Remmer og 25 Mathias Zanka Jørgensen?