Anders Hørsholt: Pokalkampe er noget særligt

Vi mærkede det, da vi var i Roskilde. Vi mærkede det, da vi var i Greve. Pokalfodbold er noget helt særligt. Begge steder var vores besøg til en kamp i DBU Pokalen begivenheder, som vores modstandere selv kaldte for de største kampe i klubbernes historie. Men de var ikke bare store for de to klubber og byer, vi var gæster i. Det var de også for os, for de mindede os igen om, hvad pokalturneringen betyder for fodbold-Danmark. Den her helt særlige følelse, der er over en pokalkamp, hvor det er vind eller forsvind, hvor jagten på at stå i Telia Parken til finalen Kristi Himmelfartsdag er i gang og drømmen om et trofæ i skabet og en plads i historien er på spil. 

I F.C. København er DBU Pokalen en historie fuld af minder om store bedrifter fra vores fem sejre i turneringen. Lige fra den første pokal blev hævet af en flok spillere med gardinhår som Diego Tur og Iørn Uldbjerg i 1995, efter en 5-0 sejr i finalen over AB iøvrigt, til den seneste sejr i 2012, hvor Claudemir blev matchvinder i 1-0 sejren over Horsens. 

I år kan vi nå den tiende finale på bare tyve år. Det er en bedrift, vi er stolte af, og som viser, at turneringen er en vigtig prioritet for F.C. København. Derfor går vi også igen efter den helt særlige følelse af at stå i en pokalfinale i denne sæson – ikke mindst for at få revancheret vores nederlag til AaB i finalen sidste år. 

Næste udfordring på vejen er Randers FC. En klub, der selv vandt turneringen i 2006 – endda mens de lå i den næstbedste række. I dag er Randers en del af medaljekampen i Alka Superligaen og helt sikkert også en hård modstander for os her i Telia Parken. En spændende, intens pokaldyst venter og vi kan kun glæde os. 

Alle i F.C. København byder velkommen til vores gæster fra Randers, dommerne og ikke mindst til jer på tribunerne. 

Rigtig god kamp! 

Anders Hørsholt