De brændte chancers kamp

Det er aldrig sjovt at tabe, men i dag blev man mindet om, at der er nogle kampe, der er tungere at tabe end andre… og så er det sådan set ligegyldigt, hvordan det går Midtjylland senere på aftenen i Brøndby, for det her var bare en kamp, der skulle vindes.

I hvert fald når man så, hvordan den formede sig, for de første 70 minutter formede sig helt som man kunne have ønsket sig – med den ene væsentligt undtagelse, at vi ikke havde opbygget en føring på 2-3 mål… Ellers sad vi tungt på kampen og kom til mange indlæg og hele og halve chancer, som bare ikke blev omsat til de mål, der kunne have punkteret kampen.

Ståle & co. havde ændret på to pladser siden forårspremieren – Amartey og Gíslason var med på midtbanen i stedet for henholdsvis Toutouh og Sigurdarson, og det betød, at Nicolai startede oppe foran, mens Amankwaa rykkede over på venstrekanten.

Solid dominans fra kampens start
Gæsterne satte sig på kampen lige fra starten og havde flere udmærkede opspil i de første 10 minutter, og det blev til en enkelt rigtig god chance til Corner, da Augustinsson fandt ham ved fjerneste stolpe med et indlæg fra baglinien, men han headede tæt forbi. Et par minutter senere sendte Amartey Nicolai af sted i højre side, men hans indlæg nåede desværre ikke ind til Corner, og han måtte nøjes med hjørne.

Angreb efter angreb skyllede ned mod OB-målet, oftest iscenesat over venstrekanten af den aggressive Augustinsson og de letbenede og bevægelige driblere Amankwaa og Nicolai. Ved en enkelt lejlighed var Zohore ved at lave rav i den nede i den anden ende, da han smuttede fra Zanka og ind langs baglinien, men Stephan fik klaret i to omgange. Ellers havde hjemmeholdet ikke meget offensivt at byde på, men havde også mere at rigeligt at se til bagude.

Ti minutter før pausen var Corner igen tæt på, og igen kom indlægget fra Augustinsson efter forarbejde af Amankwaa og Nicolai, men i fri position fik han ikke foden ordentligt på bolden, og Toppel kunne afværge til hjørne. Fem minutter senere var det Delaney, der fandt Corner i feltet, og han tog den hurtigt ned og afsluttede, men forbi mål. Og inden halvlegen var omme skabte Augustinsson endnu en stor mulighed efter et godt genpres i venstre side, og denne gang kom Nicolai fint op til hans indlæg inde foran, men headede lige over mål.

Presset fortsatte efter pausen
Målløst efter de første 45 minutter, men løverne fortsatte hvor de slap efter pausen, og Nicolai testede Toppel med en lumsk afslutning lige uden for feltet, som keeperen fik kastet sig og snittet til hjørne. Efter en times spil fik Nicolai en fin stikning i dybden af Gíslason, men midt i feltet nåede Daniel Høegh godt ned i allersidste øjeblik og fik blokeret skuddet.

Dominansen blev mere og mere udtalt, som tiden gik, men der stod stadig 0-0 på måltavlen, og måske anede man efterhånden en smule frustration i takt med at kræfterne begyndte at slippe op på den tunge bane. Rasmus Falk havde et behjertet langskud midt i halvlegen, som ikke voldte Stephan problemer, og det var noget nær det eneste forsøg, de havde haft efter pausen. Augustinsson fik en god skudchance i udkanten af feltet efter forarbejde af Gíslason i højre side, men måtte se sit skud blokeret.

Trippel-udskiftning gav nye kræfter - men...
Da uret passerede de 70 minutter begyndte OB pludselig at blive lidt nærgående på kontra. Først fik Rasmus Falk en god skudchance lige uden for feltet, men sparkede tæt forbi, og lidt efter var det Zohore, der fik sendt et skud af sted, som Stephan dog holdt godt. Ståle foretog kort efter en trippel-udskiftning, der bragte Sigurdarson, De Ridder og Toutouh i spil i stedet for Cornelius, Gíslason og Delaney, og minuttet efter blev der kraftigt appelleret for hands på Mikkel Desler, da han i eget felt så ud til at tæmme en clearing med hånden, inden han lossede den væk.

Indskiftningerne gav nye kræfter til presset mod OB-målet, men den sene scoring, man sad og håbede på, faldt desværre i den forkerte ende… En OB-kontra fra Falk og Zohore førte til et hjørne, som Skulason sendte indover, og inde i det tætpakkede felt, fik Stephan ikke bokset væk, og så ramte bolden uheldigt Zanka og studsede den gale vej – dvs ind i det tomme mål.

Det gav selvfølgelig fynboerne nye kræfter til at fortsætte deres heroiske og dygtige kamp i de bageste geledder, og ret beset var det tættere på 2-0 end 1-1, da Mikkel Desler slap fri i feltet. Men først reddede Stephan stærkt, og i næste omgang reddede Høgli på stregen. Derimod kneb det med at komme til chancer i den anden ende, og derfor måtte løverne dybt skuffede gå fra banen uden point for første gang i 8 Superliga-kampe.

Holdet: 1 Stephan Andersen – 2 Tom Høgli, 25 Mathias Zanka Jørgensen, 15 Mikael Antonsson, 3 Ludwig Augustinsson – 19 Rúrik Gíslason (76.: 24 Björn Sigurdarson), 18 Daniel Amartey, 8 Thomas Delaney (anf.) (76.: 24 Youssef Toutouh), 32 Danny Amankwaa – 10 Nicolai Jørgensen, 11 Andreas Cornelius (76.: 22 Steve De Ridder)

Ikke benyttet: 1 Kim Christensen, 4 Pelle Nilsson, 29 Christian Poulsen og 36 Brandur Olsen