Ulvene gæster Telia Parken

Facts om FC Roskilde

FC Roskilde i denne sæson FC Roskilde rykkede inden 2014/15-sæsonen op i 1. division, og det på meget imponerende vis. De vandt nemlig 2. division Øst med et forspring på 19 point ned til nummer to, Næstved BK. FC Roskilde hentede hele 80 point i 30 kampe, scorede 88 mål og sluttede sæsonen med +66 på målkontoen. Ret imponerende!

Men det var i sidste sæson – noget helt andet er livet i denne sæson i 1. division, hvor FC Roskilde indtil videre blot har hentet to sejre. Udover de to sejre har FC Roskilde spillet syv kampe uafgjort, hvilket placerer torsdagens modstandere på 10. pladsen med 13 point for 14 kampe.

Inden mødet med F.C. København har FC Roskilde spillet to kampe i DBU Pokalen. Den første kamp var midt i august, hvor BK Hellas blev besejret stensikkert med 8-0. Allerede inden pausen førte FC Roskilde 4-0 og i 2. halvleg fordoblede de føringen. Topscorer i opgøret blev Pierre Larsen med tre mål.

Hvor kampen i 1. runde godt kan betragtes som en ren walkover, var der drama i 2. runde, hvor FC Roskilde på udebane mødte Hvidovre IF. Kristoffer Wichmann scorede tidligt i opgøret for Hvidovre IF, føringen holdt helt frem til det 68. minut, hvor Robert Larsen fik udlignet for FC Roskilde. Der kom ikke flere mål i den ordinære spilletid, men blot to minutter inde i den forlængede spilletid sendte Lars Brøgger Hansen bolden i mål – og den føring formåede Hvidovre IF aldrig at få udlignet.

FC ROSKILDES TRUP
Vi har i skrivende stund ikke set den trup FC Roskilde har udtaget til torsdagens kamp, men vi ved, at disse spillere i denne sæson har fået spilletid for FC Roskilde:
Målmænd: Mads V. Petersen og Frederik Vang Larsen.
Forsvaret: Mathias Cordua, Anders Møller Christensen, Ronnie Bendtsen, Stefan Hansen, Kristian Geertsen, Casper Andersen og Simon Richter.
Midtbanen: Ferdinand Bangsgaard, Morten Walldo, Nikolaj Steen Hansen, Robert Larsen, Mark Leth Pedersen, Andreas Lissau, Nicolaj Mikkelsen og Martin Nielsen.
Angrebet: Mikkel Jensen, Bajram Fetai , Pierre Larsen, Emil Nielsen og Lars Brøgger Hansen.

Ingen spillere hos FC Roskilde har spillet samtlige 1.260 minutters bold i 1. division. Tættest på kommer de to angribere og topscorere Emil Nielsen og Lars Brøgger Hansen, der har spillet henholdsvis 1.197 og 1.168 minutter. I de defensive rækker er Casper Andersen den mest benyttede spiller, han er noteret for 1.119 minutter fordelt på 13 kampe.

FC Roskilde har benyttet sig af 22 spillere i 1. division. Det er en spiller mere end F.C. København indtil videre har brugt i denne Superligasæson.

TOP-3, FC ROSKILDES TOPSCORERLISTE (1. DIVISION)
6 mål, Emil Nielsen
5 mål, Lars Brøgger Hansen
2 mål, Andreas Lissau

Derudover har fire mand hver især scoret et enkelt mål i 1. division.

TOP-3, FC ROSKILDES BØLLELISTE (1. DIVISION)
18 strafpoint, Nikolaj Steen Hansen
16 strafpoint, Simon Richter
16 strafpoint, Anders Møller Christensen

FORDELING AF MÅL
FC Roskilde har scoret 17 mål i 1. division, de er fordelt på 10 mål i 1. halvleg og syv mål efter pausen. Specielt i det 64. minut har FC Roskilde været farlige, idet hele tre af de 17 mål er scoret i dette minuttal. Defensiven hos FC Roskilde har lukket 18 mål ind i 1. division, de er fordelt helt ligeligt med ni mål før og efter pausen.