27.08 er en god dato til en udekamp

Stats mod Club Brugge KV

F.C. København har mødt Club Brugge KV tre gange i de europæiske turneringer. To kampe er vundet og en kampe er sluttet uafgjort, ergo har F.C. København aldrig tabt til belgierne – og må vel siges at have et ganske godt tag på torsdagens modstander.

Målscoren i de tre kampe er 4-2 i F.C. Københavns favør. Samtlige fire københavnske mål er scoret efter pausen, men de to belgiske mål er scoret i hver sin halvleg.

César Santin har som den eneste FCK’er scoret to mål mod Club Brugge KV, og i den nuværende trup, er det kun Nicolai Jørgensen der har scoret mod belgierne. Ingen af de belgiske målscorere er på kontrakt hos Club Brugge KV den dag i dag.

17. december 2008, Club Brügge KV 0-1 F.C. København
0-1 César Santin (58. minut)
22.169 tilskuere på Jan Breydelstadion

F.C. København afsluttede kalenderåret 2008 med en tur til Brügge, og på belgiernes hjemmebane spillede F.C. København en særdeles god kamp, og var flere gange i 1. halvleg tæt på at tage føringen. Det skete dog ikke – før i det 58. minut, hvor et blokeret slud fra Atiba Hutchinson endte hos César Santin, der fra en spids vinkel sendte bolden i mål.

Det endte med en københavnsk 1-0 sejr, hvilket betød juleferie med visheden om, at foråret ville byde på 1/16-finaler i UEFA Europa League mod Manchester City.

1. august 2012, F.C. København 0-0 Club Brügge
14.023 tilskuere i Telia Parken

I efteråret 2012 forsøgte F.C. København at kvalificere sig til gruppespillet i UEFA Champions League. Hvis det skulle lykkes, skulle Club Brugge KV besejres over to opgør. Den første kamp blev spillet i Telia Parken, og selvom hjemmeholdet kom frem til en del chancer, lykkedes det ikke at score – og da den københavnske defensiv også lukkede af, endte opgøret helt og aldeles målløst. Det gjorde det ikke ugen efter i Brügge…

8. august 2012, Club Brügge KV 2-3 F.C. København
1-0 Jordi Figueras Montel (24. minut), 1-1 Nicolai Jørgensen (61. minut), 2-1 Vadis Odjidja (66. minut), 2-2 Christian Bolaños (78. minut), 2-3 César Santin (95. minut)
19.101 tilskuere på Jan Breydelstadion

Ordet ”drama” bør have været med i en del overskrifter efter returkampen i august 2008. Club Brugge KV startede fint, kom foran 1-0, men F.C. København kæmpede sig stille og roligt tilbage i kampen, og efter en times spil hamrede Nicolai Jørgensen bolden i kassen til 1-1. Det resultat – der ville sende F.C. København videre på udebanemål – holdt kun fem minutter, og igen var det Club Brugge KV der scorede. Løverne viste atter god moral, fightede ufortrødent videre og med 12 minutter tilbage af kampen blev det 2-2 ved Bolaños. Eftersom belgierne ikke kunne bruge 2-2 til noget, kastede de i slutningen af kampen alt frem – og fik også bolden i mål. Heldigvis blev der vinket for offside (hvilket nok var en fejldom), men det hele endte med at Santin i det 94. minut stak af sted på en kontra – og kunne trille bolden i et tomt mål til dansk 3-2 sejr.

Sejren sikrede F.C. København endnu et gruppespil – desværre blev det ”kun” UEFA Europa League, da playoff-kampene til Champions League blev tabt yderst knebent til LOSC Lille.