Ulvene gæster Telia Parken

Club Brügge KV varmede op med sejr

Club Brugge KV varmede op til torsdagens kamp med en svær udekamp mod Lokeren, det opgør slap Club Brugge KV bedst fra. Jose Izquierdo sendte Club Brugge KV i front efter blot fire minutter. Lokeren fik udlignet efter 16 minutter, den stilling holdt helt frem til det 73. minut, hvor Felipe Gedoz bragte Club Brugge KV foran 2-1. Blot tre minutter tidligere var Lokerens Giorgos Galitsios blevet udvist for sit andet gule kort, så da det blev 2-1 til Club Brugge KV, så det svært ud for hjemmeholdet. Det endte da også med en 3-1 sejr til Club Brugge KV, for langt inde i kampens tillægstid scorede Lior Rafaelov til slutresultatet 3-1.

Med sejren halede Club Brugge KV en smule ind på topholdet RSC Anderlecht (der kun fik uafgjort i weekenden), men de er stadig tre point efter rivalerne. Club Brugge KV indtager rækkens 2. plads, og har et point ned til Gent og to point ned til weekendens modstandere fra Lokeren. Club Brugge KV’s målscore er 22-11, og de tre farligste Club Brugge KV spillere i den hjemlige liga er Nicolas Castillo (4 mål), Timmy Simons (4 mål) og Björn Engels (3 mål).

Club Brugge KV i Europa League
Club Brugge KV’ spillede fire kvalifikationskampe for at komme med i gruppespillet, alle fire kampe blev vundet. Først mødte de Brøndby IF, her lagde belgierne fra land med en 3-0 sejr på hjemmebane – og fulgte op på det resultat med en 2-0 sejr i Brøndby.

I den efterfølgende og afgørende playoff-runde mødte Club Brugge KV schweiziske Grashoppers. Udekampen blev vundet med 2-1, hjemmekampen med 1-0 og med 3-1 sammenlagt var belgierne klar til gruppespillet.

I gruppespillet er Club Brugge KV noteret for fire point og en målscore på 3-0 efter de første to kampe. Den første kamp hjemme på Jan Breydelstadion sluttede 0-0 mod Torino FC, og i den forgangne runde kunne Club Brugge KV rejse hjem fra Helsinki med en 3-0 sejr. De tre mål blev scoret af Markus Heikkinen (selvmål), Tom De Sutter og Laurens De Bock.

Nationale titler og europæiske highlights
13 belgiske mesterskaber (seneste i 2004/05)
10 belgiske pokaltitler (seneste i 2006/07)

Internationalt er den bedste præstation nok en tabt finale i Europa Cup’en for mesterhold, 1977/78. Club Brugge KV havde danske Birger Jensen på mål, men tabte finalen med 0-1 til Liverpool FC.

Club Brugge KV var også i UEFA-Cup finalen i sæsonen 1975/76, men de endte med at tabe finalen (over to kampe) med sammenlagt 3-4 til… Liverpool FC!