Kacaniklic-straffe afgjorde mod Randers FC

Tom Høgli blev nedlagt ni minutter før pausen, og Alexander Kacaniklic omsatte det efterfølgende straffespark til en sikker scoring, der rakte til en smal, men fortjent sejr over Randers FC.

God københavnsk indledning

Regnen var væltet ned over hovedstaden denne sidste søndag i efterårsferien, men taget havde været på Telia Parken indtil et par timer før kickoff, så banen var ikke specielt medtaget, selv om den stadig var lidt våd og glat. Vejret havde dog nok holdt nogen væk, og kun 10.723 var mødt frem til “flagdagen”. Ud over de mange flag på lægterne var der også plads til en varm og sympatisk “Bashkim vi føler med dig”-hilsen til den offensivspiller, der beskadigede knæet i en reserveholdskamp i Farum i mandags.

Løverne kom bedst ud af starthullerne, og efter bare fire minutters spil fik Kacaniklic en ganske god skudmulighed efter et Gíslason-hjørne fra venstre, men fra kanten af feltet hamrede han bolden lige over mål. Randrusianerne svarede igen med en udmærket helflugter af Alexander Fischer efter et hjørne, men inde foran fik Bengtsson headet væk, inden det for alvor blev farligt.

Det skulle siden vise sig at være gæsternes bedste forsøg i en lidt tam 1. halvleg, hvor det dog med lidt held og præcision kunne have stået 1-0 til løverne efter 13 minutter – og ikke først efter 36. Corner stjal bolden fra en uopmærksom Christian Keller og sendte Nicolai ned mod mål, men hans afslutning sad lige på Randers-keeperen Karl-Johan Jonsson.

Efter den ellers udmærkede indledning kneb det nemlig lidt for hjemmeholdet at få det offensive spil til at køre, men til gengæld stod forsvaret bundsolidt og lod ikke kronjyderne komme frem til noget særligt.

Høgli fremtvang straffe
Først de sidste 10 minutter af halvlegen begyndte løverne for alvor at vise tænder, og startskuddet var et straffespark begået mod Tom Høgli, da han fik en fin bold i dybden fra Nicolai, pressede sig foran Fischer og faldt omkuld, da Randers-backen lige havde lidt for godt fat i den hvide trøje. Kacaniklic udnyttede forsøget fra 11 meter-pladsen med en flad afslutning tæt op ad den ene stolpe, mens keeperen gik til den gale side.

Kort efter var Nicolai tæt på at komme ned i feltet med et raid langs midteraksen, men endnu et trøjeriv forhindrede dette, og det efterfølgende frispark sendte 10’eren i nettaget. Minuttet efter fik han en endnu større chance, da han blev spillet helt fri i feltet af Claudemir – mistænkeligt nær offside – men han tøvede nok for længe med afslutningen og endte med at sparke lige på Jonsson, der også gik godt ud af sit mål og gjorde skudvinklen lille.

Det københavnske pres fortsatte halvlegen ud, men uden at det blev til flere scoringer. Desværre blev Randers FC nødt til at skifte keeper i overtiden, efter Cornelius var ramlet ind i Jonsson under et hjørnespark, så den svenske keeper måtte udskiftes med islandske Ögmundur Kristinsson, mens Corner fik gult for sammenstødet.

Flere chancer til 2-0
Efter pausen fortsatte hjemmeholdet de gode takter fra slutningen af første, og Gíslason havde efter få minutter et fint raid i højre side af feltet, men Nicolai nåede desværre ikke frem til hans tværpasning.

Kort før uret rundede en time skabte Randers FC en udmærket hovedstødschance til Viktor Lundberg, men han headede lige på Stephan Andersen, der i det hele taget ikke blev sat på de helt store prøver denne aften. Det gjorde Kristinsson til gengæld minuttet efter, da et udspark fra netop Stephan Andersen endte nede hos Corner i den anden ende, men nede i feltet fik Johnny Thomsen generet ham så meget, at han ikke fik udnyttet det store tilbud til at lukke kampen.

Der var tilmed den detalje, at en to måls-sejr kunne sende løverne forbi randrusianerne i tabellen i kraft af bedre målscore, men… sådan skulle det ikke gå. Det var ellers tæt på igen i det 63. minut, da Nicolai fik lov at trække temmelig uhindret ned mod kanten af Randers-feltet, men Kristinsson var godt nede og snuppe hans afslutning.

Herefter kom gæsterne bedre med i kampen igen, men uden at løverne slap kontrollen med begivenhederne, og uden at de på noget tidspunkt skabte de helt store muligheder for udligning. Med et kvarter igen kom Amankwaa og Delaney ind i stedet for kanterne Gíslason og Kacaniklic, mens fansene stadig måtte kigge langt efter et comeback til Christian Poulsen.

Christian Poulsen-comeback i de døende minutter
Det kom dog få minutter før tid, og med fire tillægsminutter blev det til ca. 6 minutters spil, hvor han dog flere gange nåede at vise klassen. Dels ved at dirigere tropperne, da Randers kastede alt frem i forsøget på at udligne, og dels med flere gode clearinger og en enkelt lækker detalje, hvor han rutineret fulgte en Randers-fremlægning til målspark, mens Thomsen forgæves forsøgte at få fat i den.

Med 1-0-sejren i ryggen kan løverne nu se se frem til tre udekampe i træk i tre turneringer - turene går til Brügge, Hobro og Roskilde, inden næste hjemmekamp i Telia Parken mod SønderjyskE om 2 uger.

Holdet: 1 Stephan Andersen – 2 Tom Høgli, 25 Mathias Zanka Jørgensen (anf.), 15 Mikael Antonsson, 3 Pierre Bengtsson – 19 Rúrik Gíslason (76.: 32 Danny Amankwaa), 6 Claudemir, 18 Daniel Amartey, 17 Alexander Kacaniklic (76.: 8 Thomas Delaney) – 29 Andreas Cornelius, 10 Nicolai Jørgensen (88.: 29 Christian Poulsen)

Ikke benyttet: 21 Johan Wiland, 22 Steve de Ridder, 24 Youssef Toutouh og 37 Lasse Lindbjerg