Matchday Minus One

Matchday Minus One

Med lidt over et døgn til kampen går i gang, blev der afholdt det obligatoriske pressemøde på Stadio Olimpico. På pressemødet deltog cheftræner Ståle Solbakken og Mathias ’Zanka’ Jørgensen.

Ståle Solbakken sagde blandt andet: 
- Det er klart, at hvis vi vinder i morgen og har seks point efter to kampe, så er vi i en god position i gruppen. Men vi forventer seks tætte opgør i gruppen. Hvad angår kampen i morgen, så har Torino vel en lille favoritrolle takket være hjemmebanefordelen. Men intet vil være afgjort selv med en sejr, men det vil selvfølgelig se godt ud for os. 

Ståle tilføjede med et klassisk norsk smil: 
- Vi ved alt om Torino – vi har set deres seneste fire kampe, nogle live og andre på TV, og vi frygter dem ikke – men vi har respekt for dem. Vi kender deres offensive kvaliteter, vi ved de har spillere med individuelle kvaliteter – og at de har et godt forsvar. Men som sagt vi kender deres offensive og defensive styrker og svagheder – men vi siger ikke hvad det er… 

Der var ikke så mange spørgsmål til Zanka, men opsummeret sagde han: 
- Vi ved at italiensk fodbold er god fodbold – men vi ved også, at F.C. København og dansk fodbold udvikler sig. Det betyder, at vi i morgen ikke er bange for Torino, og vi tror, at vi kan få alle tre point med hjem – eller i hvert fald lave lidt ballade. 

Efter pressemødet var der spillerinterviews ved sidelinien. Her sagde Mikael Antonsson: 
- Vi kender til Torinos kvaliteter, og regner med at de spiller typisk italiensk – det vil sige med stor taktisk disciplin. Men hvordan det bliver, det får vi at se i morgen. Vi ved at Quagliarella er god og at Amauri kommer med masser af kvalitet – og så har de en af mine landsmænd, Pontus Jansson, i forsvaret – jeg håber da han spiller. Ellers tror og håber jeg på en rigtig god stemning på tribunerne. 

Thomas Delaney havde denne korte kommentar: 
- Det er primært hjemme vi skal vinde vores kampe, og går også efter sejren på udebane – men derfor er det ikke nødvendigvis lig med, at jeg vil være voldsomt skuffet, hvis ikke vi får alle tre point i morgen. Vi er lidt ”underdogs” i morgen, for selvom vi kommer med noget europæisk rutine, så kommer de med en anden form for rutine – og rutine er en svær ting at sammenligne.