Sikkerhedsstatus på derby

Søndag tog F.C. København imod Brøndby i Telia Parken til et længe ventet opgør mellem ærkerivalerne, og 32.526 tilskuere var på plads på tribunerne. Som altid har F.C. København efterfølgende gjort status med de relevante myndigheder og eget sikkerhedspersonale, og klubben kan med glæde konstatere, at dette derby er forløbet tilfredsstillende sikkerhedsmæssigt.

Under selve kampen er der ikke registreret nogen former for episoder med sammenstød mellem tilhængere af de to klubber. I alt omkring 50 personer blev bedt om at forlade Telia Parken, fordi de viste tydelig tilknytning til udeholdet mens de opholdt sig på områder, der er forbeholdt hjemmeholdets tilhængere, og dermed udgjorde en sikkerhedsrisiko for dem selv og andre på tribunen. Dette er i overensstemmelse med Telia Parkens ordensreglement, der kan læses her.  

Der blev registreret heftig afbrænding af pyroteknik, i form af romerlys, på udeholdets fanafsnit i forbindelse med kampens eneste scoring. Nogle af disse blev kastet på banen og der blev også kastet med kanonslag fra udeholdets fantribune flere gange i løbet af kampen. Dette er naturligvis uacceptabelt, men heldigvis er der ikke registreret nogen tilskadekomne i forbindelse med denne episode. Og efterfølgende er de personer, der kunne identificeres i forbindelse med afbrænding af pyroteknik, blevet forelagt en bøde.

I alt var der cirka tyve registrerede tilfælde af tilskadekomne under afviklingen af derby. To var i forbindelse med faldulykker, og en var desværre en af de frivillige bolddrenge, der blev ramt i hovedet af kasteskyts i form af lightere og mønter fra udeholdets fantribune og pådrog sig en grim flænge i panden, som krævede behandling af Telia Parkens samaritter, der ellers kun behandlede med plastre til mindre skader efter brug af pyroteknik på udeholdets fanafsnit.

F.C. København har været i kontakt med Københavns Politi, der også er tilfredse med afviklingen af derby på og uden for stadion. I alt fem anholdelser, der kan relateres til fodboldkampen, blev foretaget søndag. En del af disse anholdelser relaterede sig til mindre forstyrrelser af den offentlige orden.

F.C. København vil gerne takke for et godt samarbejde med Københavns Politi, Brøndbys kontrollørkorps og de mange fodboldfans, der lod til at tage en del i det fælles ansvar om at kunne skabe de bedste rammer omkring dansk fodbolds største opgør uden, at der er ballade forbundet med det.