Michael Tykgaard fløjter på fredag

Ukrainske dommere mod HJK

Ievgenii Aranovskyi er et ubeskrevet blad i FCK-regi, og er heller ikke en dommer man har set meget til i forbindelse med danske klubhold.

I denne sæson har ukrainske Ievgenii Aranovskyi indtil videre dømt to europæiske kampe. Den første var i starten af august (Dinamo Zagreb  mod AaB), mens den anden var en returkamp i playoff-runden af kvalifikationen til gruppespillet i UEFA Europa League.

Den kamp stod mellem franske AS Saint-Étienne og tyrkiske Kardemir Karabükspor. Kampen blev vundet af franskmændene med 1-0, og da den første kamp ligeledes var sluttet med en 1-0 sejr til hjemmeholdet, var der dømt forlænget spilletid. Her blev der ikke scoret – men efter straffesparkskonkurrencen kunne AS Saint-Étienne juble over en 4-3 sejr. Kampen bød på fem gule kort, et til AS Saint-Étienne og fire til de gæstende tyrkere.

På landsholdsplan har Ievgenii Aranovskyi dømt en enkelt kamp. Det var Bosnien-Hercegovina på hjemmebane mod Cypern, en kamp som cyprioterne noget overraskende vandt med 2-1, det på trods af, at VM-deltagerne fra Bosnien-Hercegovina allerede var kommet foran 1-0 efter blot seks minutter. Aranovskyi uddelte to gule kort til hvert mandskab.

IEVGENII ARANOVSKYI OG F.C. KØBENHAVN
Den 37-årige ukrainer Ievgenii Aranovskyi har ikke tidligere dømt F.C. København.

IEVGENII ARANOVSKYI OG HJK
Ievgenii Aranovskyi har heller ikke dømt nogle europæiske kampe med deltagelse af HJK Helsinki.

DANSKE HOLD OG IEVGENII ARANOVSKYI
Det eneste danske klubhold der har haft Ievgenii Aranovskyi som dommer er AaB. Det er endda ikke mange uger siden, at han dømte AaB, for han var manden i sort, da AaB på udebane besejrede Dinamo Zagreb med 2-0. AaB’s to mål blev scoret af Anders K. Jacobsen i det 36. og det 85. minut. Aranovskyi uddelte to gule kort i kampen, de tilfaldt begge AaB-spillere.