Ståle før Helsinki: En nøglekamp for os

Ståle før Helsinki: En nøglekamp for os

Torsdag kl. 19.00 løber løverne på banen til den første kamp i Europa League-gruppespillet mod de finske mestre HJK Helsinki. Manager Ståle Solbakken har følgende forventninger til opgøret:

- Det er en kamp, hvor jeg tror, at vi kommer til at have bolden mere end modstanderne. De er gode til at organisere sig defensivt. De slog Rapid Wien ud på kontraer og dødbolde, så vi er nødt til at have en balance i holdet, men samtidig skal vi angribe og tro på, at vi kan klare at nedbryde dem. På en måde er det en presbold til os at møde et finsk hold på hjemmebane, selvom de har domineret finsk fodbold og besejret Rapid Wien samlet efter 3-3 og 2-1 i playoff-kampene, lyder det fra Solbakken, der kalder kampen for en tidlig nøglekamp i gruppen:

- Vi skal være det bedste hold i den kamp og vi skal have en god start. Hvis vi får tre point, så ved vi, at uanset hvad der sker i de to næste udekampe mod Club Brügge og Torino, så har vi det mere eller mindre i egne hænder med to hjemmekampe mod de samme modstandere og en udekamp mod Helsinki. Så mentalt og pointmæssigt er den første kamp en nøglekamp.

Manageren har nærstuderet finnernes spil og var på stadion, da de i fredags spillede 2-2 mod KuPS i den finske liga.

- De spiller på kunstgræs, og spiller en lidt anderledes type fodbold. De mødte nummer fire i rækken og viste sig som et godt organiseret hold, der arbejder hårdt for hinanden. De har et par individualister, men holdets store styrke er at kunne stå kompakt og forsvare målet, lyder vurderingen fra manageren, der satser på at skarpheden foran mål bliver afgørende:

- Vi skal holde tempoet højt og have den rette balance, så vi ikke giver de kontraer og dødbolde væk, som de meget gerne vil have. Og så skal vi være skarpere foran mål. Vi er udmærket klar over, at vi skal skabe flere chancer - men i de seneste tre Superliga-kampe har vi skabt ganske mange muligheder og kun scoret et mål. Både mod FCM, OB og AaB har vi haft chancer til mere. Så vi skal være skarpere, og det er vi klar over.

Ståle Solbakkens afsluttende budskab til de fans, der kommer i Telia Parken for at støtte holdet på endnu en europæisk aften på torsdag er som følger:

- Mit budskab er som altid, at vi vil gøre alt, hvad vi kan og vi håber, at vi kan gøre det sammen. At være fan af FCK har været ganske godt i lang tid, nu er vi inde i en periode, hvor det ikke er så godt og så skal vi vise, at vi er stærke sammen og vise, at vi både er har bedste hold og de bedste fans i Danmark.

Kampen fløjtes i gang kl. 19.00 i Telia Parken.