Smal hjemmesejr i Aalborg

Smal hjemmesejr i Aalborg

Trænerteamet måtte igen tænke kreativt for at mikse den rette startformation, for efter den gode indsats i Odense var hverken Høgli, Bashkim eller de Ridder til rådighed. Derfor måtte Amartey en tur ned på backen, mens der blev debut til svenske Alexander Kacaniklic, som er lejet i Fulham.

Det første kvarters tid lagde københavnerne et højt og aggressivt pres og sad ganske solidt på kampen mod et lidt famlende hjemmehold, der ikke rigtig kom i gang før hen mod midten af halvlegen. Løverne stod i perioden for flere gode offensive aktioner, hvor man også fik set prøver på Kacaniklics speed og teknik. De store chancer blev det dog ikke til, før Pelle Nilsson kom stærkt op til et hjørne i det 17. minut, men Nicolai Larsen  snuppede hovedstødet på selve målstregen.

Men som sagt begyndte hjemmeholdet efterhånden at komme bedre med, omend gæsterne stadig virkede i god kontrol. Man kunne dog godt fornemme, at både Gíslason og Kacaliknic savnede kamptræning, og derfor byttede sidstnævnte også plads med Amankwaa midt i halvlegen, så sidstnævnte tog det mere krævende løbearbejde på kanten.

Efter en halv times tid fik AaB for alvor vind i sejlene, da Amartey hev backen Donny Gorter omkuld i det kriminelle felt – og samtidig fik en advarsel, der sender ham i karantæne mod Brøndby på søndag. Hvad værre var, så hamrede Helenius straffesparket i nettet, selvom Stephan var helt ude og have fingerspidserne på det hårde skud.

Føringen gav mestrene momentum, og først mod slutningen af halvlegen kom københavnerne ind i kampen igen, og her kunne man med lidt held og marginaler have sikret sig en remis inden pausefløjtet. Thomas Delaney havde nemlig bolden i AaB-netmaskerne efter en nedfaldsbold, da Nicolai Larsen ikke fik ordentligt ram på en dødbold, men Mads-Kristoffer Kristoffersen mente, at Cornelius havde begået noget ulovligt i luftduellen med AaB-keeperen.

I pausen valgte Ståle at gå over til en 3-4-3-formation, så Zanka kom ind i bagkæden, mens Gíslason blev på bænken. Dvs en midtbane med Amartey, Toutouh, Delaney og Bengtsson, og så Kacaniklic og Amankwaa som frie fugle bag Cornelius på toppen. Den taktik fungerede egentlig udmærket, og Ståle havde også overvejet at spille den fra start, men synes ikke der havde været tid nok til at træne den på grund af landskamppausen.

Pelle Nilsson kom igen godt op til et Bengtsson-hjørne, men headede denne gang forbi og måtte herefter behandles efter uheldigt at have stødt hovedet sammen med Helenius. Måske var han derfor stadig lidt groggy, da han kort efter var lige ved at lade Anders K. smutte forbi sig nede i eget felt, men det blev afværget til hjørne.

Der var stadig meget fight og mange nærkampe rundt om på banen og stadig også længe mellem chancerne, men efter præcis en time fik løverne en gylden mulighed, da Würtz hægtede Amankwaa lige uden for feltet på halvcirklen. Men desværre endte Pierre Bengtssons frispark i den rød-hvide mur. Amankwaa havde i det hele taget mange gode aktioner med sin speed og sit rappe fodskifte, og lidt efter bragte det ham i en god skudposition, men den sidste skarphed manglede, da afslutningen sad lige i favnen på Nicolai Larsen.

I denne fase var AaB sjældne gæster nede i den anden ende, og uden at vade i chancer, fik gæsterne lagt et godt pres på modstanderen, der dog også forsvarede sig stærkt. Med 20 minutter igen kom Nicolai Jørgensen ind til sin første optræden efter en måneds skadepause, men ligesom flere af holdkammeraterne manglede han noget i at være oppe i højeste gear.

Kacaniklic fik en ganske god mulighed, da han vendte rundt lige uden for feltet og svingede venstrebenet, men den strøg et stykker over mål. Stor var til gengæld den chance, Delaney fik godt et kvarter før tid efter endnu et fint forarbejde af Amankwaa i højre side, men anføreren ramte ikke målrammen med sin flade inderside. I samme størrelsesorden var den chance, Cornelius fik 10 minutter før tid, hvor en lidt tilfældig bold gav ham en stor skudmulighed lige inden for kanten af feltet, men afslutningen kunne ikke overliste Nicolai Larsen.

Nærmere kom man ikke, men til gengæld var man tæt på at slutte kampen med 10 mand, da Pierre Bengtsson skubbede Rasmus Würtz omkuld efter en batalje. Det medførte en del tumult, hvor man også frygtede for Amarteys skæbne, da han havde gult i forvejen. Men det hele endte med at Pierre blot fik et gult kort, og det skal man nok ikke brokke sig over.

Gæsterne pressede på for udligning, men de helt åbne tilbud kom ikke i de seks minutters overtid, og til sidste kunne AaB køre sejren hjem til stor glæde for hovedparten af de 8.546 tilskuere.

Det efterlader løverne i nogenlunde samme position i tabellen som sidste år, hvor man var 11 point efter førstepladsen efter 7 runder – nu er der 10 point, her hvor den kommende uge byder på hjemmekampe mod HJK i Europa League og Brøndby IF på søndag.


Holdet: 1 Stephan Andersen – 19 Daniel Amartey, 4 Per Nilsson, 15 Mikael Antonsson, 3 Pierre Bengtsson – 19 Rúrik Gíslason (46.: 25 Mathias Zanka Jørgensen), 24 Youssef Toutouh (70.: 10 Nicolai Jørgensen), 8 Thomas Delaney (78.: 6 Claudemir), 17 Alexander Kacaniklic – 32 Danny Amankwaa, 29 Andreas Cornelius

Ikke benyttet: 21 Johan Wiland, 33 Yones Felfel, 36 Brandur Olsen og 38 Frederik Bay