Ulvene gæster Telia Parken

AaB spiller meget uafgjort

Et nederlag, en sejr og fire uafgjorte
Det positive for AaB efter de første seks spillerunder er, at de blot har tabt en enkelt kamp. Det negative er til gengæld, at AaB også blot har vundet en enkelt gang – hvilket betyder, at AaB har spillet fire af de første seks kampe uafgjort.

AaB har slået FC Midtjylland (2-0), tabt til FC Nordsjælland (1-2) og spillet uafgjort med SønderjyskE (1-1), OB (1-1), Esbjerg fB (1-1) og Silkeborg IF (2-2).

Ovenstående giver AaB syv point efter seks spillerunder, hvilket er nok til en foreløbig 7. plads, en enkelt point efter F.C. København på Superligaens 6. plads.

For både F.C. København og AaB gælder det, at der meget gerne skulle tre point ind på kontoen – for med FC Midtjyllands sene 3-2 sejr over OB fredag aften, så er der et stykke op til midtjydernes 18 point på 1. pladsen.

AAB’S TRUP
Den nordjyske trænerstab har udtaget denne trup til lørdagens kamp:
Nicolai Larsen, Kenneth Emil Petersen, Donny Gorter, Thomas Enevoldsen, Rasmus Würtz, Thomas Augustinussen, Nicklas Helenius, Mathias Wichmann, Anders K. Jacobsen, Henrik Dalsgaard, Kasper Risgård, Carsten Christensen, Nicolaj Thomsen, Frederik Børsting, Rasmus Thelander, Viktor Ahlmann, Andreas Bruhn og Kasper Pedersen.

AaB har ikke nogle spillere siddende ude grundet karantæne.

Nicolai Larsen og Patrick Kristensen er de eneste to AaB’er der har spillet samtlige 540 minutters Superligabold. Herefter følger Anders K. Jacobsen med 468 minutter og Kenneth Emil Petersen og Kasper Risgård, der begge har spillet 450 minutter.

AaB har benyttet sig af 22 spillere i løbet af de seks første Superligakampe. Det tilsvarende tal for F.C. København er 19 spillere.

AAB’S TOPSCORERLISTE (SUPERLIGAEN)
3 mål, Anders K. Jacobsen
2 mål, Nicklas Helenius
1 mål, Patrick Kristensen
1 mål, Kenneth Emil Petersen

FORDELING AF SUPERLIGAMÅL
AaB har i de første seks Superligakampe scoret i alt syv mål. Fordelingen af scorede mål er tre (42,9 %) i 1. halvleg og fire (57,1 %)i 2. halvleg. Den nordjyske defensiv har lukket seks mål ind, her er fordelingen helt lige, i form af tre mål både før og efter pausen.

SELVMÅL (SUPERLIGAEN)
På trods af at AaB er den klub, der historisk set har lavet flest selvmål i Superligaen (28), så har de ikke lavet nogle i denne sæson (endnu). AaB har heller ikke nydt godt af nogle selvmål i denne sæson, og det skulle meget gerne også være tilfældet lørdag efter kampen.

STRAFFESPARK, KORT OG CLEAN SHEETS (SUPERLIGAEN)
Tildelte straffespark til AaB: 1 (Nicklas Helenius scorer mod FC Midtjylland)
Straffespark begået af AaB: 1 (Emil Scheel scorer for Silkeborg IF)