Tiltrængt sejr i Odense

F.C. København startede fornuftigt ud ved at lægge et højt pres på modstanderne. God boldcirkulation og pågående spil især på venstrekanten ved Pierre Bengtsson og Danny Amankwaa var ved at gøre livet farligt for odenseanerne. Det kneb imidlertid med at eksekvere den sidste chanceskabende aflevering. Enkelte gange var gode Bengtsson-indlæg dog ved at skabe nogle målfarlige situationer.
 
Det første reelle FCK-forsøg inden for målrammen stod Daniel Amartey for et kvarter inde i første halvleg på et langskud lige uden for feltet, der dog ikke skabte problemer for Mads Toppel i OB-målet. Kort forinden havde OB’s Thomas Mikkelsen headet ufarligt i favnen på en sikker Stephan Andersen.

Tyve minutter inde i første halvleg opstod den første store chance. Andreas Cornelius brød godt igennem i venstre side, sled sig forbi en forsvarsspiller og slog et fremragende indlæg i pandebrasken på Bashkim Kadrii inde foran mål, der dog desværre headede over en ellers chanceløs Mads Toppel. En gylden mulighed for Bashkim for at gøre det onde mod sine tidligere holdkammerater.
 
Et par minutter senere kolliderede Thomas Delaney med Martin Spelmann. Et kort øjeblik så det ud til, at Delaney havde slået hovedet, men anføreren kom på benene igen efter kort behandling.

Efter 27 minutter stod Stephan Andersen for en vanvittig redning. Thomas Mikkelsen var blevet spillet helt blank foran målet, men Stephan i målet smed sig på det rigtige tidspunkt og kunne med kroppen bugsere bolden op på overliggeren, hvorefter Pierre Bengtsson kunne cleare returbolden. I sandhed en mesterlig aktion fra F.C. Københavns målmand.

FCK bevarede initiativet gennem hele halvlegen med glimt af OB-kontraangreb. Ti minutter før pausefløjtet var det igen ved at være farligt inde foran OB-målet ved et par gode hjørnespark. Men der manglede igen lige den sidste fod. Den manglede dog ikke kort før slutfløjt, da Bashkim Kadrii knapt inde i feltet fik sparket den flot ind bag Mads Toppel. En fantastisk måde at gå til pause på.
 
Anden halvleg blev startet, som første blev det. Højt pres med god boldomgang. Og allerede fire minutter inde i halvlegen fik Pelle Nilsson en mulighed på et hovedstød, der dog gik lige forbi mål.

F.C. Københavns første udskiftning blev foretaget ti minutter inde i anden halvleg, da Youssef Toutouh gjorde Superliga-comeback, da han afløste et andet comeback-kid, Rurik Gislason.
 
Efter 57 minutter var Andreas Cornelius tæt på at få en stor chance inde foran mål på et hovedstød. Han stødte imidlertid så voldsomt sammen med Mads Toppel, som blev så hårdt medtaget, at han måtte få behandling i flere minutter, men han kunne ikke fortsætte kampen.
 
OB ville dog også lege med, men et optimistisk forsøg fra Martin Spelmann gik langt over mål halvvejs inde i halvlegen. Kort efter var Youssef Toutouh ved at gøre et drømmeindhop, da han efter snævre driblinger og en hurtig kombination med Bashkim lige manglede det sidste skridt. Og sekunder efter spillede han Andreas Cornelius på skudhold, der kvitterede med et forsøg i favnen på indskiftede Ousager. F.C. København bevarede presset og især et kvarter før tid spillede de sig godt igennem med kombinationer og tværpasninger, inden Youssef Toutouh kunne trykke af med en helflugter, der dog gik over mål.
 
Mens Københavnerne kæmpede for at score det afgørende mål, var OB tæt på efter et langskud af den debuterende georgier Dvalishvili, der skød bolden lige over Stephan Andersens mål. I samme øjeblik skete det, der meget vel kan kandidere til den hurtigste indskiftning, som er blevet vekslet til en udskiftning i Superligaens historie, da Steve De Ridder meget uheldigt efter blot et minut på banen tog sig til ryggen. Tre minutter efter lod han sig udskifte med Claudemir.

I de sidste minutter forsøgte OB at øge presset for at udligne. Men F.C. København lykkedes med at spille bolden godt rundt og undgå at få de store chancer imod sig. Langt inde i overtiden var Løverne endda ved at få det sidste mål med, da Danny Amankwaa i en vild spurt spillede sig fri i højre side og var tæt på at finde en helt fri Youssef Toutouh.

Dermed blev Bashkim Kadrii matchvinder i sit gensyn med Odense og F.C. København kunne notere sig tre velfortjente og tiltrængte point til tabellen.