Kraftpræstation sikrede 0-0 i Kiev

Løverne havde ændret på 3 pladser i forhold til lørdagens 2-1-sejr over FCN, idet Bashkim fik sin første kamp fra start på bekostning af Steve de Ridder, hvis plads i frontkæden blev overtaget af Nicolai Jørgensen. På midten var Thomas Delaney med igen fra start, hvor det i lørdags var Youssef Toutouh, der lå centralt med Danny Amartey.

For dem der ikke lige har fulgt med de seneste uger – eller først læser dette om nogle år, når glemslens tåger har lagt sig – kan vi lige opsummere, at på grund af uroen i den østlige del af Ukraine besluttede UEFA blot en uge før kampdatoen, at opgøret skulle flyttes fra Dnipropetrovsk til det store olympiske stadion i Kiev.

Det betød at den danske sportspresse opgav at komme af sted med så kort varsel, og det var heller ikke mange fans, der havde fundet vej til den ukrainske hovedstad, men nogen var da på plads, og det skal de have en ekstra stor hånd for. Jeres udsendte var heller ikke udsendt denne gang, men nøjedes også med TV-skærmen.

Københavnerne kom udmærket fra start og var meget tændte og påpasselige i starten, om end det næppe var planen, at Zanka skulle have gult kort allerede efter få minutter, men det var nu lidt hårdt dømt i forhold til forseelsen. Anyway, det første kvarters tid gik som det skulle, og det lignede noget da Nicolai efter 18 minutter blev spillet fint fri i dybden af Amartey, men offside-kendelsen var god nok.

Man kan godt kalde det en rodet affære, men når man er på udebane kan man være ligeglad, for så skal man ikke selv rydde op. Spørgsmålet er om Dnipro tænkte det samme, for der var ikke meget fest og farver over den måde, de udnyttede deres stigende boldbesiddelse på.

De fik ikke meget ud af det i det etablerede angrebsspil og begyndte i stedet at prøve at filme sig til billige frispark oppe på løvernes banehalvdel og sågar også til et straffe henne omkring den halve, men den dommer Marriner hoppede ikke på  trods alt ikke på. Men frispark fik de en hel del af, både store og små, og det bidrog til at gæsterne kom under mere og mere pres, efterhånden som halvlegen skred frem.

Først de sidste 10 minutter begyndte de dog at blive farlige, og her var københavnerne også under nærmest permanent pres. Først sparkede Konoplyanka over fra spids vinkel efter Stephan Andersen havde reddet et godt forsøg fra højre side, og kort før pausen fik ukrainerne et endnu større tilbud, da Seleznyov først helkiksede en stor skudmulighed i feltet, hvorefter Konoplyanka sendte bolden forbi fra nært hold.

Så alt i alt kunne københavnerne være mest tilfredse med 0-0 ved pausen, men man skulle hurtigt få andet at tænke på, da 2. halvleg blev udsat i et lille kvarter på grund af tilskueruroligheder, men da det er omtalt i en separat artikel på hjemmesiden nøjes vi med at henvise til denne.

Spillemæssigt kom løverne meget bedre med end i slutningen af 1. halvleg, selv om Dnipro hurtigt fik en ganske god dødbold-mulighed, som Konoplyanka dog sparkede et godt stykke forbi. Men så begyndte løverne at stikke næsen frem, og det blev til flere udmærkede opspil med efterfølgende indlæg fra især Pierres venstrefod, og det blev også til et par hjørnespark, men afslutningerne lod vente på sig.

Det var således en ganske anden kamp, da uret rundede de 60 minutter, hvor ukrainerne tydeligvis havde fået andet at tænke på i form af flere defensive pligter end forventet. Man noterede sig også, at de brugte alle deres tre udskiftninger i løbet af det første kvarter efter pausen, mens Ståles orangeklædte tropper ufortrødent kværnede videre med stigende boldbesiddelse og selvtillid.

Midt i halvlegen begyndt Dnipro dog så småt at komme i omdrejninger igen, og en sjælden misforståelse i FCK-bagkæden tvang Stephan Andersen langt ud i feltet og bokse væk for næsen af en ukrainer, der nu byggede op til et større og større pres, der skulle vise sig at vare det meste af halvlegen ud. Konoplyanka testede Stephan med et hårdt, udadskruende hug fra distancen, men keeperen var godt nede og vifte den til hjørne, selv om den studsede lumsk lige foran ham.

Lidt efter var Konoplyanka på færde igen og var tæt på at snyde Høgli på baglinien, men den påpasselige nordmand kom godt ned og tackle til hjørne. De sidste 10 minutter blev det periodevis meget nervøst i bagkæden, men det lykkedes at holde ukrainerne fra farlige afslutninger, og tilmed sluttede man af med et par udmærkede offensive aktioner og såmænd også et Corner-hovedstød inden for rammen, som dog overrumplede Denys Boyko i Dnipro-målet.

Så efter en super-koncentreret arbejdsindsats kunne de orangeklædte københavnere stikke et ikke ufortjent point i bagagen, da dommer Marriner fløjtede af efter fire minutters overtid. Champions League-drømmen lever i bedste velgående inden returkampen i København om præcis en uge!

Holdet: 1 Stephan Andersen – 2 Tom Høgli, 4 Pelle Nilsson, 25 Mathias Zanka Jørgensen, 3 Pierre Bengtsson – 32 Danny Amankwaa (78.: 24 Youssef Toutouh), 18 Daniel Amartey, 8 Thomas Delaney (anf.), 9 Bashkim Kadrii (71.: 20 Christoffer Remmer) – 10 Nicolai Jørgensen (87.: 22 Steve De Ridder), 11 Andreas Cornelius

Ikke benyttet: 21 Johan Wiland, 6 Claudemir, 23 Marvin Pourié og 33 Yones Felfel