Stort interview: Pelle Nilsson – vinderskalle og teamplayer

Stort interview: Pelle Nilsson – vinderskalle og teamplayer

Med købet af den svenske landsholdsstopper, Per ’Pelle’ Nilsson, sikrede Byens Hold sig ikke blot årelang erfaring fra den tyske Bundesliga og det svenske landshold. Et ambitiøst og ansvarsbevidst menneske er kommet til byen. En spiller, der med sine 190 centimeter rager op i landskabet, men som - trods sin allerede høje status som viceanfører – insisterende gentager, at holdet kommer først i hans tilgang til fodbold.

Og det var ikke fordi, han ikke kunne have valgt en klub i en større liga og til endnu større penge, end han tjener i F.C. København. Tilbuddene var der. Men de blev aldrig rigtigt et tema for Pelle Nilsson, der var mere end fristet af, hvad F.C. København som klub og København som by kunne tilbyde ham.

- Helheden i det, som jeg nu har fået i F.C. København, var det, som var mest tiltalende for mig og min familie, siger Pelle Nilsson og uddyber.

- Jeg vidste, at der gennem tiderne har spillet en masse svenskere i klubben. Klubben har gjort det godt i Champions League og er i dette årtusinde vokset sig større og større og er nu Skandinaviens største. Så det var lidt det hele. Kontraktlængden, en fantastisk by og en fantastisk klub med store visioner. En klub, der spiller i en liga, som måske ikke er blandt de bedst rangerede ligaer i Europa, men som altid er i toppen, hvor mesterskabet er det altoverskyggende mål. En klub, der altid spiller internationalt, og hvor der er mulighed for at spille den største af alle turneringer. Det er en pakke, som passer perfekt til mig. Og så er det jo en positiv detalje, at jeg har fået flere landsmænd som holdkammerater, siger Pelle Nilsson, der efter en måned i København er faldet godt til med familien.
 
- København som by er fantastisk. Meget bedre, end jeg havde troet. Alt fra, at det ligger tæt på havet, at der findes virkelig gode steder, man kan gå ud og spise på, til mine nu medkøbenhavneres mentalitet og væremåde, gør at min følelse omkring byen er helt i top, fortæller Pelle Nilsson.
 
Jeg er en teamplayer
Pelle Nilsson blev før sæsonpremieren udnævnt som viceanfører. En status, som han er vant til at have fra Nürnberg, hvor han var anfører. Og det er en anerkendelse og et ansvar, han påtager sig.
 
- Jeg forsøger generelt at være mig selv hele tiden. Jeg ændrer ikke på min ageren, selvom jeg er blevet betroet et viceanførerhverv. Jeg er en teamplayer frem for alt. Selvfølgelig har jeg mine egne præstationer i fokus – men det vigtigste er holdets performance og resultaterne. Det ligger mig meget på sinde, at kollektivet fungerer. Og i den forbindelse prøver jeg bare at tage min del af ansvaret ved at gøre brug af og dele ud af de erfaringer, jeg har fået – blandt andet til mine yngre holdkammerater, som jeg prøver at udfordre og guide så godt, som jeg kan, siger Pelle Nilsson og tilføjer, at hans tanker om et stærkt kollektiv naturligvis er forankret i én alt overskyggende ambition – nemlig at vinde.
 
- For mig har det altid været vigtigt at vinde. Ikke for mig selv – men sammen med det hold, jeg er en del af. Følelsen af at have vundet med mine holdkammerater og stå bagefter med løftede arme og vide, at vores gameplan er lykkes, er nærmest ubeskrivelig. Vi har lige spillet fem mod fem under træningen. Og der er det det samme. Der vil jeg vinde, og når det lykkes os at slå de andre, så opstår den dér både indre og åbenlyse kollektive forløsning. I konkurrencesituationer bliver jeg et andet menneske. Så vil jeg vinde og gøre alt for, at det hele lykkes for holdet. Det er svært at forklare, hvilke mekanismer der går i gang indeni, men det er vel den hungren efter at genleve de følelser, som en sejr med ens kammerater giver, der bliver ved med at drive mig, siger Pelle Nilsson, der har store ambitioner for sin tre-årige kontraktperiode i F.C. København. Ikke blot i forhold til titler og triumfer – men også for holdet som helhed.

- Jeg har en forhåbning om at vinde titler med klubben og at spille Champions League. Men også, at vi i den tid, jeg er her, lykkes som hold. I forhold til at realisere de ambitioner er jeg sikker på, at vi kommer til at blive bedre og bedre i løbet af de næste uger og måneder. Vi er mange nye. Det kræver en masse arbejde, før vi får forløst holdets fulde potentiale. Og der er kun én vej: hård træning. Uge efter uge. Men når vi får de sidste procenter og detaljer med, så bliver det rigtig godt. Så kan man forvente et F.C. København, der dominerer både offensivt og defensivt, og som står skarpt som hold og kollektiv, siger Pelle Nilsson, der som en afsluttende bemærkning medgiver, at udbyttet af sæsonpremieren mod Silkeborg ikke var optimalt.
 
- Kampen mod Silkeborg var ikke nogen toppræstation. Vi burde have vundet den kamp og have fået de tre point. Det var irriterende, at vi ikke fik den sejr, og det kan vi ikke være tilfredse med. Men vi er kommet videre nu. Vi har trænet hårdt for at lægge yderlige procenter på vores præstation, og det skulle gerne kunne ses mod FC Nordsjælland, siger Pelle Nilsson.

 
4 hurtige til Pelle
 
Hvad var du blevet, hvis ikke du var blevet fodboldspiller? Musiker. Det med musikken er noget, der ligger til min familie. Jeg spiller guitar og klaver og synger lejlighedsvis. Jeg spiller lidt hver dag. Forskellige genrer – pop, rock, soul. Min absolutte favorit er Bruce Springsteen, men noget Gavin Degraw og John Legend bliver det også til - meget blandet.

Hvem er den bedste, du har spillet sammen med?
Ja, der kan det vel kun være Zlatan.
 
Hvad er din største oplevelse hidtil som fodboldspiller?
Det er oprykningen med Hoffenheim til Bundesligaen. Vi lå midt i tabellen før vinterpausen, men vandt så godt som alle vores kampe efterfølgende. En fantastisk halvsæson. Efter vores første halve år i Bundesligaen førte vi det hele foran Bayern. Det var en stor oplevelse.

Hvad kan du bedst lide ved København?
Alle spisestederne. Man spiser bare godt i København. Uanset om det er fisk, kød, salater, sushi. Det er fantastisk lækker mad.