FC Dnipro vs. F.C. København flyttes til Kiev

Efter at have behandlet de flere uløselige sikkerheds- og transportmæssige problemstillinger, som FCK og DBU har gjort opmærksomme på og dokumenteret i forbindelse med en evt. rejse til det østlige Ukraine, har UEFA besluttet, at kampen næste onsdag flyttes godt 400 kilometer længere vestpå til byen Kiev, der så skal lægge græs til det første opgør mellem de to klubber.

-Vi er tilfredse med, at UEFA har lyttet til og forstået de mange argumenter, som talte imod at afvikle kampen i Dnipropetrovsk. Og i den sammenhæng skal vi sende en stor tak til DBU for støtten og samarbejdet. At spille i Kiev er en brugbar løsning, da vores forsikringsselskab dækker os i det område, Udenrigsministeriet mener det er en klar forbedring pga. den store afstand til de østligste regioner i Ukraine, og fordi det er muligt for os at flyve tæt på eller til Kiev, siger administrerende direktør Anders Hørsholt.

-Vi vil gerne understrege, at vi intet problem har med vores modstanderklub, FC Dnipro, og det her alene har handlet om sikkerhed og fornuft. Nu sætter vi alle sejl ind på at få arrangeret den bedst mulige tur og forberedelse med den sparsomme tid, vi har til rådighed, og så er fokus udelukkende på det sportslige. Det er en stor og vigtig kamp for F.C. København.

F.C. København har ført dialogen med UEFA omkring den potentielle udekamp i Dnipropetrovsk i tæt samarbejde med DBU. Og også her er man tilfredse med løsningen.

-Jeg er på FCK’s vegne glad for, at UEFA har valgt at tage både DBU og FC Københavns henvendelser og bekymringer alvorligt og ikke tager nogle chancer i forhold til sikkerheden for afviklingen af kvalifikationskampen i næste uge. Jeg håber, at F.C. København nu kan fokusere 100 procent på det, det hele handler om, nemlig fodbolden, og gøre deres til at sikre et godt europæisk resultat til dansk fodbold,” siger DBU’s formand, Jesper Møller.