F.C. København siger farvel til fire spillere

F.C. København siger farvel til fire spillere

Søndag spiller F.C. København sæsonens sidste kamp, når løverne hjemme i PARKEN byder OB op til dans. I den anledning siges der farvel til fire spillere med kontraktudløb i form af anfører Lars Jacobsen, Christian Bolaños, Georg Margreitter og norske Daniel Braaten.

Publikum i PARKEN får mulighed for at tage en god afsked med de fire i forbindelse med kampen i dag, og manager Ståle Solbakken knytter på klubbens vegne her nogle ord til hver af spillerne.

Lars Jacobsen (260 kampe, 7 mål)

- Lars er en institution i F.C. København og en af de spillere, jeg har trænet i to perioder. Han har i al den tid repræsenteret både klubben og sit land på eksemplarisk vis. Han forlader os på et tidspunkt, hvor vi hvor vi er godt dækket ind på positionen med en norsk landsholdsback og vores egen Christoffer Remmer. Og Lars har selv haft en væsentlig andel i Remmers fremgang som sin potentielle arvtager i kraft af sine menneskelige kvaliteter og sin anførerrolle, og det siger en del om hans klasse. Men at vi skilles med Lars skal ikke ses som andet end resultatet af et ufrugtbart forhandlingsforløb efter en åben og ærlig dialog.
 
Christian Bolaños (138 kampe, 17 mål)

- Alle hold har brug for spillere der kan det lille ekstra, og Bolaños var en artist på det bedste hold, denne klub har haft, da vi nåede videre fra gruppen i UEFA Champions League. Hans to første sæsoner i FCK var på et vældig højt niveau, som han her i de sidste kampe af denne sæson har vist, at han stadig har i sig, og vi glæder os til at følge ham til VM. I medgang og modgang, har han aldrig sat sig over holdet i FCK. Han har altid bidraget med godt humør og kollegial opførsel uanset, hvordan det gik ham på banen. Vi har i lang tid været enige med ”Bola” om, at han trænger til nye udfordringer, og vi har længe været afklarede med, at det er farvel nu. Men tiden sammen har været god og mindeværdig.

Georg Margreitter (19 kampe)

- Georg er vokset i takt med den spilletid, han har fået i de sidste par måneder, hvor han har vist sit sande potentiale. Han er god i hovedspillet, har en stor duelkraft og kan spille på begge stopperpositioner med samme kvalitet. En bundsolid mand på og udenfor banen som har vist sig værdig til den rolle, vi lånte ham for at udfylde. Men en dialog med Georg og Wolverhampton har vist, at det så svært ud med en evt. forlængelse, så nu skal han tilbage til England og være Wolves-spiller, og det kan han gøre med ret ryg og brystkassen hævet.

Daniel Braaten (27 kampe, 2 mål)

- Daniel blev hentet til sent i sidste transfervindue for at give os international power og rutine. Og det har han gjort i alle vores Champions League-kampe, hvor han vel var bedste mand hjemme mod Juventus og Galatasaray, hvor han også blev matchvinder i den seneste sejr i klubbens stolte europæiske historie. Daniel er som person utroligt vellidt i gruppen, og han har bidraget væsentligt på og uden for banen, selv om han selv er den første til at erkende, at præstationerne i Superligaen har svinget mere, end de har i Europa.

Lars Jacobsen, Christian Bolaños, Georg Margreitter og Daniel Braaten vil modtage blomster på banen til dagens kamp mod OB. De skal alle have et stort tak for indsatsen i F.C. København og ønskes held og lykke for fremtiden.