Benjamin Verbic med bolden

0-1-nederlag i Skopje

Kampen bød på en ganske lige og livlig indledning, men uden at nogen af holdene rigtig kom til noget i de to felter. Spillet bølgede frem og tilbage med en del duelspil rundt om på banen, og efter en halv snes minutter resulterede det i et temmelig voldsomt sammenstød, da Verbic kom til at skubbe Spirovski, så han knaldede hovedet ind i Pavlovics ansigt. 

Pavlovic - der for første gang spillede i trøje nr. 11 - fik stoppet næseblod med en vattot, mens makedoneren måtte have lappet en ordentlig flænge sammen og have hovedet bundet ind, men begge kunne dog fortsætte.

 

Andrija Pavlovic tilses efter et sammenstød


Lidt efter fik Toutouh kampens første gule kort, da bolden smuttede fra ham, og han kom for sent ned i en tackling på Felipe. Kampens første gode tilbud fik Nikolov, der stod meget fri på kanten af vores felt, men hans førstegangs-inderside var ikke hård nok, og Lüftner kunne blokere til hjørne.

Som halvlegen skred frem satte hjemmeholdet sig mere på spillet, og det kneb for løverne at komme frem til noget særligt på den sidste tredjedel. Deres forsvar virkede dog ikke bundsolidt, og især keeperen Gacevski viste lidt usikkerhed med fødderne, hvis man pressede ham. Men ellers blev han ikke sat på de store prøver.

Erik Johansson så også gult for en sen tackling på Nikolov, men nogen hårdt spillet var kamp der nu ikke tale om, selv der blev gået til den i nærkampene.

Vardar kom tæt på mod slutningen af halvlegen, da Balotelli headede lige over efter et hjørnespark, og da Robin i overtiden måtte hive en god redning frem, da Felipe trykkede af i udkanten af FCK-feltet.

 

Robin redder et farligt makedonsk forsøg

 

Spillemæssigt var det ikke nogen stor halvleg, men resultatet var sådan set udmærket, selv om ambitionen stadig var at komme hjem med et udebanemål.

Efter pausen indledte vi udmærket, og et godt opspil i højre side førte hurtigt til en skudmulighed til Verbic uden for feltet, men det blev blokeret i feltet.

Toutouh slog også et udmærket indlæg, som Santander kom op til, men hovedstødet var for upræcist og gik forbi. Minuttet efter var Bengtsson tættere på med et fladt skud mod det lange hjørne, men det strøg ca. en meter forbi. Et mål her, og - ja, hvis og hvis...

Men vi kunne ikke holde fast efter den gode indledning, og snart tog hjemmeholdet over igen og lagde pres på og kom til chancer. Erik fik ikke headet bolden tilbage på et langt udspark, så Balotelli slap helt fri, men Erik nåede dog tilbage i sidste øjeblik og tackle til hjørne. Kort efter kombinerede Balotelli godt med Barseghyan og afsluttede fladt, men Robin holdt skuddet.

 

Action under hjørnespark

 

Men da Balotelli midt i halvlegen fik en tilfældig skudchance, slog han iskoldt til. Pierre clearede en bold, men var så uheldig at sparke bolden lige ind på Verbics fødder, og derfra gik den tilbage i vores felt til Balotelli, der resolut flugtede den op i nettaget uden chance for Robin.

Et ærgerligt mål, men dog ikke ufortjent, som kampen hidtil havde formet sig.

Med godt 20 minutter igen var der optræk til en mulighed, da Boilesen slap fri til et indlæg fra højre, men de nåede at afværge til hjørne. Kort efter kom Pieros ind for Pavlovic, der efterhånden havde fået et regulært sæbeøje efter sammenstødet i starten af kampen, og tidligere i halvlegen var Thomsen også kommet ind for Toutouh.

Vardar var stadig skarpest i offensiven, og fem minutter før tid kunne det være blevet rigtig svært for os i returkampen. Balotelli snød Erik og kom til baglinjen, og midt i feltet fik indskiftede Kojasevic en kæmpe mulighed, men afsluttede uskarpt, og Robin reddede nok engang.

Men så vendte kampen faktisk, og først fik Boilesen en ganske god skudchance i feltet, endda med venstre, men sendte bolden over mål. Kort efter kom Santander til et godt hovedstød, men måtte se Gacevski parere bolden ude ved den ene stolpe.

 

Federico Santander

 

Makedonerne virkede møre nu, og et par minutter inde i overtiden, kunne vi have fået et helt andet resultat med hjem. Gacevski halvklarede et Bengtsson-indlæg ud i feltet, hvor Thomsen desværre ramte ved siden af bolden, da han “bare” skulle sparke den ind. En kæmpe mulighed, men der var marginalerne ikke på vores side.

Når det er sagt, ville det ikke have været retfærdigt efter spil og chancer, men det havde vi nok levet med. Nu er det lidt op ad bakke i returkampen, men på ingen måde umuligt, hvis vi kan få gang i vores offensive spil, undgå de individuelle fejl og udnytte trykket fra egne tribuner.

 

>> Køb billet til FCK-Vardar her